Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. april 2004 kl 19.55 Venneprøven

Scenevante – på hver sin måte

Børge Brende, Hilde Hummelvoll og Anne Marie Ottersen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Børge Brende, Hilde Hummelvoll og Anne Marie Ottersen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Skuespilleren Anne Marie Ottersen og Børge Brende, miljøvernminister og høyrepolitiker, møtes til vennskapelig dyst hos programleder Hilde Hummelvoll i kveld.

Anne Marie Ottersen, "Otters" blant venner, stiller med tannlege ved Tannlegevakten i Oslo, Kari Myhr. De har kjent hverandre siden de var tre og fem år gamle, og vokste opp i Baneveien i Kongberg sammen.

Den andre på "Otters"-laget er skuespilleren Hilde Olausson. Hun er ansatt ved Det Norske Teatret, og Anne Marie og Hilde har vært venninner de siste sju-åtte årene. De prater, fniser og ler sammen.

Børge Brende har tatt med seg Marvin Wiseth, en kjent profil i Trondheim. Wiseth er høyremann som Brende, og er nå konserndirektør i Sparebank 1, Midt-Norge i Trondheim. Han har kjent Børge siden Børge var 14 år, og Marvin holdt politisk grunnkurs for Unge Høyre.

Den andre på Brendes lag er Trond Helleland, også han politiker og høyremann. Helleland leder blant annet justiskomiteen på Stortinget. Børge og Trond har kjent hverandre siden 1985.

Om serien
Hilde Hummelvoll har igjen samlet et knippe kjente personer som hver har med seg to venner. Det er to lag i hvert program, og disse skal konkurrere om hvem som kjenner hverandre best ved hjelp av uhøytidelige leker og oppgaver.

Det har skjedd noen forandringer siden forrige runde. Denne gangen blir hovedpersonene blant annet plassert i såkalte "dilemmaer", det vil si for dem uvante situasjoner, og vennene skal finne ut hvordan han eller hun vil løse oppgaven.

Gil Bonden, Marvin Charles og bandet, som nå har fått navnet Boondocks, sørger for musikalsk trøkk i studio.

Underholdningsprogram, samproduksjon MTV og NRK
Produsent MTV: Arne Thoresen
Prosjektleder NRK: Eva Marie Gransæter
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83