Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. august 2001 kl 19.55 Du skal danse mye ...

Feststemning i Skarphallen

Git Persson, vokalist i Kellys. (Foto: Lars Å. Andersen).
Git Persson, vokalist i Kellys. (Foto: Lars Å. Andersen).
Tore Skoglund og Ann-Charlotte Andersson er tilbake i Skarphallen i Tromsø med mer dans og moro. Ingeborg Heldal henger også med. Hun bruker tiden til å snakke med festglade mennesker på dansegulvet. I kveld er dansebandet Kelly fra Sverige hovedgjester.

- Dansegallaen i Skarphallen er et festlig arrangement, og for oss som skal skape et godt underholdningsprogram, gjelder det å finne en litt ny vri hvert år. I år har vi med oss artigkaren Finn Arve Sørby fra ”På tryne-teateret” her i Tromsø, og det betyr at det også blir fokus på god humor i tillegg til flott dansemusikk i løpet av kvelden, forteller programleder Tore Skoglund.

Svenske gjester
Dansebandet Kelly består av fire herrer og en dame. Damen heter Git Persso. Hun ble kåret til årets sangerinne 2000 og tildelt æresprisen Guldklaven 2000 på dansebandfestivalen i Malung i Sverige samme høst.

- Gits personlige og herlige røst sammen med hennes genuine kjærlighet til publikum er grunnen til framgangen Kellys har opplevd de siste årene, sier guttene i bandet.

Kellys har hatt flere hitlåter på Svensktoppen, blant annet ”Upp mot stjärnorna” og ”Du gav mig livet”. Disse får vi høre i kveldens program.

Den som skriver mange av de største hitlåtene til Kellys, ofte både tekst og melodi, er Rose-Marie Stråhle. Hun skriver sanger for de fleste kjente dansebandene i Sverige, og hennes aller største hit er ”Till mitt eget blue Hawaii” med Vikingarna.

– Jeg tenker ikke direkte på hvem jeg skriver for. Når jeg har en låt klar, vet jeg nøyaktig hvem den passer for, sier hun.

Rose-Marie Stråhle synger også selv innimellom, og i kveld får vi høre henne framføre sin egen sang”Gröna blad”.

Egenprodusert underholdning fra NRK Troms
Programledere: Tore Skoglund og Ann-Charlotte Andersson med reporter Ingeborg Heldal
Prosjektleder: Anne Mari Svendsen
Pressekontakt:
Git Persson, vokalist i Kellys. (Foto: Lars Å. Andersen).
Git Persson, vokalist i Kellys. (Foto: Lars Å. Andersen).
, tlf 23 04 78 53

Bilde
1. Git Persson, vokalist i Kellys. (Foto: Lars Å. Andersen).
2. Git Persson, vokalist i Kellys. (Foto: Lars Å. Andersen).
3. Låtskriver og sanger Rose-Marie Stråhle. (Foto: Lars Å. Andersen)