Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. november 2003 kl 23.35 Nattkino: Fars lille jente

Hva hendte med mor?

Faren (Martin Kemp) og Emma (Stephanie Leonidas) får et nært forhold etter at moren forsvinner.
Faren (Martin Kemp) og Emma (Stephanie Leonidas) får et nært forhold etter at moren forsvinner.
Emma var bare sju år da moren, Fiona, forsvant etter å ha skrevet noen adjø-ord på en lapp. Etter dette har Emma bodd med faren, Chris, og har greid å komme seg etter tapet av moren. Chris er en omsorgsfull far som alltid har satt Emma først. Ti år etter får faren en venninne, og Emmas tanker begynner å tumle rundt morens forsvinning.

Far og datter flyttet fra Wiltshire til London for å begynne på nytt og nå, ti år etter, er Emma i full sving på universitetet. Hun får gode karakterer, og Chris forbereder seg på et friere liv nå som datteren blir mer og mer selvstendig. Chris får en ny venninne, Carol, noe Emma reagerer på med sjokk. For første gang opplever hun at noen konkurrerer med henne om farens kjærlighet.

Emma vil gjerne ha moren erklært død nå som det er gått ti år siden hun forsvant. Chris og Emma blir overrasket når advokaten forteller dem at det er mulig å finne moren, selv om hun ikke ønsker å bli funnet. Emma er rasende på faren – hvorfor har han ikke lett etter henne før? De får et brev fra advokaten som sier at han tror han har funnet Fiona i Southend. Men moren er ikke der, og Emma er fortvilet.

Emma drømmer stadig om moren, og opplever faren mer og mer som en fremmed. Hun gir opp studiene og kaster seg ut i hemningsløs festing. Chris er bekymret, men Emma kontakter politiet i Wiltshire. Hun er redd for at moren har vært utsatt for noe kriminelt. Hennes mistanker er så sterke at Chris til slutt blir innkalt for å forklare seg. Han innrømmer at det var han som skrev lappen etter morens forsvinning. Grunnen til det var etter sigende for Emmas skyld. Det ville være lettere for henne hvis moren etterlot seg noen ord.

Denne forklaringen virker plausibel nok, en kjærlig fars omtanke for sin datter, men politibetjent Hallams instinkt sier ham at Chris ikke er til å stole på. Et lik blir funnet og Chris blir arrestert, men saken er ikke løst likevel. Emma må nok en gang dra tilbake til barndomshjemmet for å finne ut den sjokkerende sannheten om morens forsvinning…

Britisk drama fra 2002
Originaltittel: "Daddy’s Girl"
Regi: Bill Eagles
I rollene: Martin Kemp, Stephanie Leonidas, Nick Hutchison og Denise Black
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83