Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. november 2000 kl 15.55 Fotball, menn: Tippekampen

Fotball, menn: Tippekampen

NRK1 lørdag 11. november kl 15.55
Fotball, menn: Tippekampen

Fulham møter Wimbledon

I dagens tippekamp møtes Fulham og Wimbledon på Selhurst Park, Wimbledons hjemmearena i London. Arne Scheie er som vanlig på plass for å kommentere kampen.

Fulham er et av lagene i England som virkelig har satt seg i respekt. Allerede som 3. divisjonslag annonserte de at de i løpet av få år skulle greie å komme seg opp i toppen i engelsk fotball, og det har de nærmest til fulle bevist. Per i dag ligger de på andre plass i 1. divisjon med 38 poeng. De ligger bare ett poeng bak lederlaget Watford, og har kun tapt én av sine 15 spilte kamper.

Fulham eies av den mektige Mohammed Al-Fayed, far til prinsesse Dianas avdøde kjæreste Dodi Al-Fayed. Blant Al-Fayeds andre eiendommer finner vi det eksklusive stormagasinet Harrods i London, og dermed skulle økonomien til Fulham i alle fall være sikret. Det er nok også en av grunnene til at det har gått så fort å få laget oppover i divisjonene.

Nedrykk
For Wimbledon går det tregere. De rykket som kjent ned etter fjorårssesongen da de norske trenerne Egil \"Drillo\" Olsen og Lars Tjernås ikke klarte å gjøre en fullgod jobb med London-laget. De to fikk også sparken få runder før sesongen var over, i håp om at erstatterne kunne klare å redde klubben fra nedrykk fra Premier League.

Wimbledon ligger per i dag midt på tabellen i 1. divisjon, på en 12. plass. De har 21 poeng, men har vunnet bare 5 av sine totalt 15 kamper. Riktignok ble det seier 1-0 mot Barnsley i forrige serierunde, så det kan bety at laget er på vei mot bedre tider.

Både Fulham og Wimbledon fikk sine ukekamper utsatt, dermed er det to spillesugne lag som møtes på Selhurst Park i ettermiddag.

NRK1 lørdag kl 15.45

En sending fra NRK TV-Sporten
Kommentator: Arne Scheie
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)