Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. desember 2008 kl 23.15 Thor Heyerdahl - På jakt etter paradiset

Det enkle liv

Thor Heyerdahl med samboer Liliana Salvo. (foto: Privat)
Thor Heyerdahl med samboer Liliana Salvo. (foto: Privat)
Liliana var landsbykvinnen som "vant" prinsen. Hun lagde mat og stelte for Thor, og krevde ellers ingenting av ham. Sammen bodde de i en plastigloo, før de senere flyttet inn i en hytte med gresstak. Her dyrket de det enkle liv.

Vanligvis ble Liliana igjen når Thor dro på sine utallige reiser, men til Cuba fikk hun være med. Der var de innlosjert i Fidel Castros gjestehus, og Castro selv var ofte på besøk. Han simpelthen elsket pastaen og maten til Liliana.

Nok et brudd
Dessverre varer ikke lykken evig denne gangen heller. Thor skriver: "Det har ikke lykkedes meg på en fin måte å gjøre det klart for henne (Liliana) at det er slutt mellom oss på alt annet enn vanlig vennskap. Det har jeg ikke sett det nødvendig å bryte, og ser heller ingen grunn til det. Men å sette en grense der er hun tydeligvis ikke i stand til."

Om dokumentarserien
På jakt etter paradiset er fortellingen om en av verdenshistoriens største eventyrere fra en ny synsvinkel. Da Thor levde, regisserte han selv det bildet han ville verden skulle ha av ham og tidligere dokumentarer om eventyreren bærer preg av dette. Først i dag, seks år etter hans død, er det mulig å bli kjent med hvem han egentlig var.

I løpet av disse fire episodene kommer vi nær Thor Heyerdahl som ektemann, far og kjendis. Vi følger også hans evige jakt på paradiset. Hver av episodene er delt opp i perioder sammenfallende med de fire kvinnene i Thors liv; Liv, Yvonne, Liliana og Jacqueline.

Serien ble første gang sendt i april 2008.

Norsk dokumentarserie i fire deler
Produsert Nordisk Film (2007)
Produsent: Aage Aaberge
Manuskript: Bjørn Engvik, Ingrid Wevang og Bjørn Are Godøy
Regissør: Bjørn Engvik
Pressekontakt:Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no