Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. april 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Et nytt vennskap

Peter Phelps som politiagent Peter Church
Peter Phelps som politiagent Peter Church
Church hindrer en mann i å begå selvmord, og det utvikler seg et vennskap mellom de to. Overraskelsen er stor når Church oppdager hvordan hans nye venn tjener til livets opphold. Mannen er nemlig leiemorder.

Før selvmordsforsøket var Bobby Tate, som er mannens navn, vitne til en trafikkulykke.
En ung jente ble påkjørt og hardt skadet, mens bilføreren bare forsvant fra ulykkesstedet.

Church og Bobby får tak i identiteten til bilføreren, som viser seg å være en gammel kjenning av politiet. Når Bobby får vite at jenta dør av skadene hun ble påført, blir han rasende og sverger hevn over mannen som kjørte på jenta. Plutselig befinner Church seg i en vond konflikt, der ingen løsninger er enkle.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Peter Phelps som politiagent Peter Church