Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. desember 2013 kl 16.00 Familiegudstjeneste fra Søreide kirke i Bergen

NRK-jul fra Bergen


I år er det Søreide Kirke og Døvekirken i Bergen som skal være julekirker på NRK1 og bringe julebudskapet hjem i stuene til folk i hele Norge.

Det er en lang tradisjon at NRK sender gudstjenester på TV og radio i julen, og i år er det menigheten i Søreide som er vertskap.

Det er en moderne kirke som åpner sine dører for NRKs seere og lyttere. Tidligere i år feiret kirken sitt 40-års-jubileum, og det er en aktiv og ung menighet som fyller kirkerommet. Selv omtaler menigheten seg som en "glad folkekirkemenighet".

Ny musikk
Under familiegudstjenesten blir det presentert ny musikk i Søreide kirke. Sindre Skeie som er kapellan, er også musiker, komponist og salmedikter. Nå har han skrevet et nytt «Gloria», og han får hjelp fra barn og unge i menigheten til fremføringen.

Kantor Eli-Johanne Rønnekleiv har det musikalske ansvaret, og hun har med seg koret Jubilate, Søreide og Sandsli messingensemble og trompetist Ingrid Berg Riser. Lidveig Tjørve er tekstleser.

Familiegudstjenesten julaften sendes også på NRK P1.

Høytid første juledag
Første juledag er det alltid høytid når menigheten samles. I Søreide kirke i år er det sokneprest Hans Jørgen Morvik som leder høytidsgudstjenesten. Han har med seg Sølvi Damm som tekstleser og Tora Sofie Haarr som musikalske medliturg.

Musikken er ved kantor Eli-Johanne Rønnekleiv, waldhornist Christian Holter og koret Sola Fide.

Jul i Døvekirken i Bergen 2. juledag kl 11:00
Døvegudstjeneste 2. juledag, er også en lang tradisjon i NRKs programtilbud. Og døves menighet i Bergen har vært med å lage TV-gudstjeneste på tegnspråk mange ganger før. Det har blitt en hyggelig tradisjon for dem hvert fjerde år.

Gudstjenesten på tegnspråk ledes av prestene Lars Hana og Trygve S. Stabrun. De har med seg poesimedarbeider Veronica Voldsund Troland, Toril Solbø Zahl og barn fra Hunstad skole. Haldor Misje spiller fiolin og Geir Ove Misje er organist.

Egenproduksjon 2013
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, tlf. 73 88 12 00 dir. 73 88 15 86, mobil 90 78 99 50
Prosjektleder, NRK Hordaland: Gunn Aasen, tlf: 99 03 45 30
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 23 04 70 00