Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. oktober 2009 kl 19.55 Tingenes tilstand

Samlere og drømmere

Petter i sidevogna til Thomas Stang. (Foto: Teddy TV)
Petter i sidevogna til Thomas Stang. (Foto: Teddy TV)
Petter Schjerven møter landets fremste samlere. Hva vi drømmer om er like variert som hva vi samler på, for noen er det motorsykler som er greia, for andre brudekjoler. Petter spiller en ny låt med hvitevarebandet Hurra Torpedo, og vi møter mannen som lager film av drømmene sine.

Petter Schjerven er igjen ute for å møte folk som, i likhet med ham selv, samler på noe. Mange samler på det de drømmer om, og han finner til og med en mann som ikke bare samler på drømmene sine, men også lager filmer av dem. I Stavanger møter han Jan Roger, som har landets største samling av brudekjoler, og er en av få menn i verden som har sydd brudeslør fordi han hadde lyst.

I et mer maskulint øyeblikk får Petter prøvekjørt et utvalg Harley Davidsson-motorsykler, og vikarierer i hvitevarebandet Hurra Torpedo som spiller en flunkende ny låt på en dampende søppeldynge.

Om serien
"Tingenes tilstand" handler om folk som samler. Det er mange ulike grunner til at man samler, og det er ulike teorier omkring temaet. Men en ting kan man slå fast: Har man ikke kunnskap om gjenstandene, dummer man seg raskt ut som samler. Derfor blir jakten på kunnskap like viktig som jakten på ting for samlerne, sier kulturhistorikerne.

Biologene eksemplifiserer: Samling stammer fra jegere og samlere: Det er mer logisk å samle på hermetikk enn frimerker, men basisen er at det kan være "kjekt å ha" til en "regnværsdag".

Høsten 2009 sendes sesong 2 av "Tingenes tilstand". Sesong 1 gikk på NRK1 høsten 2008.

Eksternprodusert underholdning: Teddy TV
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Kontaktperson: Hilde Ljøen, 95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900