Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. september 2007 kl 23.30 Nattkino: Gi det videre - Pay It Forward

Å gjøre verden til et bedre sted

Trevor(Haley Joel Osment)får en ny lærer i samfunnsfag, Mr. Simonet (Kevin Spacey.(Foto Warner Bros)
Trevor(Haley Joel Osment)får en ny lærer i samfunnsfag, Mr. Simonet (Kevin Spacey.(Foto Warner Bros)
En gutt kommer over en enkel måte å forandre verden på i dette amerikanske dramaet. Trevor er en oppvakt 11-åring som kommer fra en familie med problemer. Moren Arlene har to jobber mens hun sliter med avhengigheten av alkohol. Trevors far forlot familien for flere år siden.

På skolen får Trevors (Haley Joel Osment) klasse en ny lærer i samfunnsfag, Mr. Simonet (Kevin Spacey), en stillferdig mann med et arret ansikt. Simonet gir klassen et uvanlig oppdrag: Finn på en praktisk måte å gjøre verden til et bedre sted på, og sett det ut i livet. Trevor kommer på ideen med "å gi det videre" – det vil si å utføre tjenester for tre forskjellige mennesker som ikke har bedt om det, og så be disse tre om å gjøre det samme for tre andre.

Trevor begynner med å la Jerry (James Caviezal), en narkoman som bor på gaten, flytte inn hjemme hos seg. Det neste han gjør er å prøve å spleise moren (Helen Hunt) med Mr. Simonet, siden begge ser ut til å være ensomme. Dessuten kan kanskje den sobre og skikkelige læreren hjelpe Arlene til å holde seg unna alkoholen. Til slutt prøver Trevor å redde skolekameratene sine som stadig blir plaget av pøbler.

I mellomtiden befinner journalisten Chris Chandler (Jay Mohr) seg på veien med motorstopp sent en kveld. Han blir svært overrasket når en bil stopper og sjåføren gir ham nøklene til bilen sin. Han ber Chandler om å gjøre en annen bilist samme tjeneste. Journalisten bestemmer seg for å finne ut hvor denne filosofien kommer fra.

I rollen som Trevors far møter vi Jon Bon Jovi.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk drama (2000)
Originaltittel: "Pay It Forward"
Med: Kevin Spacey, Helen Hunt, Haley Joel Osment, Jay Mohr, James Caviezel, Angie Dickinson, Jon Bon Jovi
Regi: Mimi Leder
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78