Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 4. desember 2000 kl 19.15 Lonely Planet: New York

Lonely Planet: New York (t)


NRK2 mandag 4. desember kl 19.15
Lonely Planet

Lonely Planet i New York

Den reisende reporter Ian Wright utforsker kjente og ukjente sider av livet i storbyen New York. Her kan man være så kravstor man bare vil, bare man ikke glemmer å være raus med drikkepengene.

Ian Wright starter sin New York-tur med et besøk på øya med byens mest kjente symbol, Frihetsstatuen, sammen med noen av de to millioner andre utenlandske turistene som kommer til New York hver sommer.

Etter å ha sjekket inn på Gershwin Hotel på Manhattan, som sies å være fotomodellenes favoritthotell, tar Ian en av New Yorks kjente gule drosjer til det overveiende jødiske kvarter på Lower East Side. I drosjen får han den første leksjonen i hvordan man oppfører seg i New York. For her er man være så storforlangende man bare vil, bare man ikke glemmer å tipse.

Etter en treningstime spiller Ian basketball i Washington Square Park. Senere forsøker han seg den ultimate form for mosjon i New York, nemlig å spille fotball med rulleskøyter på i Central Park.

Om kvelden kaster han seg ut i New Yorks hektiske natteliv. Dagene tilbringer han med å slentre rundt og kikke på byens berømte arkitektur og skyline. Han fisker til og med i Bronx og spiller domino i Brooklyn. Ian Wright avslutter turen på en strand på Coney Island.

Om serien
\"Lonely Planet\" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I \"Lonely Planet\" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. \"Lonely Planet\"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

NRK2 mandag kl 19.15
Sendt 12. september 1999

Foto:
Frihetsgudinnen ved innseilingen til New York er et av verdens mest kjente landemerker. (Foto: Scanpix)

Britisk dokumentarserie
Originaltittel: Lonely Planet
Produksjon: Pilot Production (1998)
Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf. 23 04 98 41