Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. mars 2006 kl 18.30 Gutta boys

Vennskap, lojalitet og svik

Arne (Jonas Olsen) og kameratene gjør én av tingene Arne drømte om da han var syk: Å skyte med bil og bue. (Foto: Monster Film AS)
Arne (Jonas Olsen) og kameratene gjør én av tingene Arne drømte om da han var syk: Å skyte med bil og bue. (Foto: Monster Film AS)
Arne, Bjørn Tore (Bønna), Petter og Eivind er i tolvårsalderen og befinner seg i overgangen mellom barn og ungdom. Vi møter dem i den norske dramaserien "Gutta boys" hvor de gjennom syv episoder tester grensene for rett og galt, vennskap og lojalitet.

Arne er en forsiktig gutt som er tilbake på skolen og i vennegjengen etter lengre tids sykdom. Han er lei av å være syk og av foreldrenes bekymring, og nå er det store målet hans å ta igjen det han tror han har gått glipp av. Det får han god hjelp til av bestekameraten Bønna.

Bønna er sint på alt og alle, bortsett fra Arne. Bønna er tøffest i klassen, og ser ikke ut til å bry seg verken om skolen eller familien. Etter at moren flyttet ut, bor han alene med faren.

Gjennom Bønna får Arne mot til å gjøre ting han ellers ikke ville tort. Han blir også dratt inn i Bønnas egne prosjekter, og de ender som regel med et smell! Bønna har særlig lagt den autoritære gymlæreren Nils Jacob for hat.

Petter og Eivind henger med, men trekker seg unna når det blir for skummelt. Petter er redd for å gjøre noe ulovlig slik at han ikke kan bli politimann som faren, og Eivind har foreldre som overbeskytter ham.

Jentene
De fire gutta henger ofte sammen med Hilde, Mette og Faisa. Hilde og Mette er tvillinger, men veldig forskjellige. Det er mye sjalusi mellom dem, særlig når det kommer til gutter.

Faisa er snill og fornuftig, og ordner alltid opp for vennene sine. Særlig Arne…

Kjente skuespillere
I de voksne rollene rundt de fire gutta finner vi mange kjente skuespillere. Henrik Mestad spiller gymlærer Nils Jacob. Hans tøffe undervisningsstil passer dårlig for Bønna, og de to måler hele tiden krefter mot hverandre.

Kåre Conradi har rollen som Bønnas far, mens Torbjørn Harr og Anna Bache-Wiig innehar rollene som Arnes foreldre.

Manusforfatter Axel Helstenius har tidligere skrevet manus til store norske filmer som "Elling" og "Døden på Oslo S".

Innkjøpt dramaserie for barn og unge i syv deler (2006)
Produsert for NRK av Monster Film AS
Produsent: Olav Øen
I rollene: Jonas Olsen (Arne), Bjørn Skalpe Bjørnli (Bønna), Sondre Vegheim (Petter), Olav Endresen Haukeli (Eivind), Marie Haagenrud (Mette), Anita Høyer Wester (Hilde), Machilla Kolltveit Tambwe (Faisa), Anna Bache-Wiig (Arnes mor), Torbjørn Harr (Arnes far), Henrik Mestad (Nils Jacob) og Kåre Conradi (Bønnas far).
Regi: Arild Andresen
Manus: Axel Helstenius
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252