Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. mai 2003 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Tømmer fra regnskog i norske båter

Forbrukerinspektør Kari Asheim ser nærmere på norske fritidsbåter som er produsert av regnskogtømmer. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Forbrukerinspektør Kari Asheim ser nærmere på norske fritidsbåter som er produsert av regnskogtømmer. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Kjøper du deg fritidsbåt i Norge i dag, er det stor sjansen for at den har tømmer fra verdens truede regnskoger. I kveld vil Forbrukerinspektørene vite hvorfor norske båtprodusenter tar i bruk regnskogtømmer.

Ikke nok med at stadig mindre båter blir produsert av regnskogtømmer, det meste av tømmeren kommer fra militærdiktaturet Burma som regjeringen oppfordrer til handelsboikott av. Forbrukerinspektør Kari Asheim har sett nærmere på saken.

Dyr leiepris
81 år gamle Olaug Øfstaas har leid tv fra Thorn i over sju år, og har så langt betalt rundt 30 000 kroner for den. For den summen kunne hun i stedet ha kjøpt minst sju tv-apparat. Thorn ga aldri 81-åringen beskjed om at det ville ha lønt seg for henne å avslutte leieforholdet og kjøpe tv-en for flere år siden.

I kveld skal det også handle om hvorfor barn får tilsendt tilbud om å ringe sextelefoner i posten. Forbrukerombudet reagerer på at et firma som tilbyr telesex-tjenester sender ut denne type reklame til mindreårige.

Egenprodusert magasin fra Faktaavdelingen
Programledere: Elisabet Grøndahl, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Håkon Haugsbø og Kari Asheim
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96