Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. november 2001 kl 23.20 Hva skjedde med Cassie?

Psykologisk thriller

En 15 år gammel jente er sporløst forsvunnet. Politiet frykter hun er tatt av dage. Walker (David Hayman) blir satt til å lede etterforskningen.
En 15 år gammel jente er sporløst forsvunnet. Politiet frykter hun er tatt av dage. Walker (David Hayman) blir satt til å lede etterforskningen.
En 15 år gammel jente, Cassie, forsvinner en morgen hun går med aviser. Det eneste sporet politiet har, er en rødbrun bil som er sett i området den aktuelle morgenen. Samtidig får sedelighetspolitiet flere klager fra en mann som påstår at noen driver bordell i gaten der han bor. Politiinspektør Pat North blir satt på saken.

I kveld blir det gjensyn med dette sammensatte, psykologiske kriminaldramaet i fire deler og det tredje i serien "Trial and Retribution". Walker (David Hayman) er nå satt til å lede et team som skal etterforske et antatt mord på en ung jente som er sporløst forsvunnet. Politiets eneste mistenkte er Karl Wilding (Anthony Higgins), eieren av et båthus hvor det er funnet blodstenkte klær. Ellers er det sparsomt med bevis som peker mot ham.

Pat North (Kate Buffery) har siden sist blitt overflyttet til sedelighetsavsnittet. En rutinemessig samtale for å berolige en påståelig klager, Stephen Warrington (Richard E. Grant), utvikler seg til noe langt mer uhyggelig. Etter hvert som Warringtons adferd mer og mer får karakter av en besettelse, begynner North å få mistanke om at det er noe mer med ham enn det som ligger åpenlyst i dagen. I begynnelsen gjør Warringtons bisarre adferd North nysgjerrig. Men når han begynner å forfølge henne, begynner hun å frykte for sin egen sikkerhet.

Romantikk
I mellomtiden har Walker og North flyttet sammen. De strever med å få sitt nye kjærlighetsforhold til å fungere, samtidig som de jobber livet av seg med hver sin sak. Men når Stephen Warrington også får status som mistenkt i mordsaken, krysses Walker og Norths veier både på jobben og privat.

Bare én mann kan være skyldig i mordet. Men klarer juryen å avdekke det kompliserte nettet av løgner og la rettferdigheten skje fyllest? Og kan North takle Warringtons konstante fiksering på henne? Hvordan skal hennes kjærlighetsforhold til Walker blomstre under vedvarende press?

Sann historie
Forfatter og produsent Lynda La Plante avslører at "Trial and Retribution III" er basert på en sann historie hvor en person med en mental lidelse er sentral. Hun forteller:
- Problemene oppstod da jeg måtte kamuflere den virkelige forbrytelsen slik at ingen kunne bli gjenkjent. Det var først da jeg begynte å undersøke saken nærmere at jeg oppdaget at også andre forbrytelser er blitt begått av mennesker som lider av samme mentale lidelse, nemlig cyclothymia. Den arter seg som periodevis sykelige humørsvingninger - fra lette depresjoner til lett oppstemthet. Men mellom disse "berg og dalbane"-periodene kan personene fungere helt normalt i månedsvis. Derfor blir de sjelden oppfanget av helsevesenet slik at de kan få behandling.

Kriminaldrama i fire deler av Lynda La Plante
Originaltittel: Trial and Retribution III
Regi: Jo Johnson
I rollene: Kate Buffery, David Hayman, Richard E. Grant, Anthony Higgins
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
1.En 15 år gammel jente er sporløst forsvunnet. Politiet frykter hun er tatt av dage. Walker (David Hayman) blir satt til å lede etterforskningen.

2. Warrington (Richard E. Grant) kommer i politiets søkelys etter at han gjentatte ganger prøver å få politiet til å undersøke hans sterke mistanker om at det drives et bordell i nabolaget.

3. Karl Wilding (Anthony Higgins) kommer i politiets søkelys etter at det blir funnet blodstenkte klær i båthuset hans. Men Wilding nekter rasende for at han skal ha noe med jentas forsvinning å gjøre.