Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. mai 2004 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Snurrebass, surfing og snobbesport?

Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad ser på fenomenet beyblade. (Foto: NRK)
Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad ser på fenomenet beyblade. (Foto: NRK)
Snurrebasser er mer populære enn noen sinne. Men det må være en ekte beyblade. Disse er i ferd med å bli tidenes mest solgte leketøy har i landet for barn under 10 år. Forbrukerinspektørene spør hvorfor. I tillegg kan seerne få gode golf og surfertips.

Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad tar i kveldens episode for seg snurrebassene beyblade. Hva er det som skjer når et produkt blir så populært? Og er sammenhengen mellom leketøy og tv avgjørende for at an leke skal bli en suksess?

Modemkidnapping
Mange har opplevd at man etter surfing på internett blir koblet opp mot et utenlandsk modem og ufrivillig får ekstraregninger på mange tusen kroner. Men hvilket ansvar har egentlig Telenor for disse kundene? FBI har sett nærmere på hvordan klagene på slik "kidnapping" egentlig blir behandlet.

Golf for alle
Golf er gått fra å være en snobbesport til å bli den raskest voksende sporten her i landet. Golfforbundet har nå 117 000 medlemmer og bare fotball og ski er større. Mange nordmenn kommer i dag til å besøke en golfbane for første gang, og Anders Magnus har fått ekspertråd til deg som vil prøve eg med kølle og ball.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Elisabet Grøndahl, Peter Svaar, Kari Asheim og Marit Evertsen Grimstad.
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252