Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. januar 2003 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

MacKenzies private agenda

Politiagent Ellen MacKenzie (Anita Hegh) i trøbbel i igjen, denne gang i en adopsjonssak. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Ellen MacKenzie (Anita Hegh) i trøbbel i igjen, denne gang i en adopsjonssak. (Foto: Beyond Distr.)
Ellen MacKenzie (Mac), leder for spanergruppen ved Melbourne-politiet, etterforsker en privatdetektiv med adopsjonssaker som sitt spesiale. I løpet av etterforskningen kommer det for en dag at Mac har vikarierende motiver med å sette seg seg selv på denne saken.

Privatdetektiv Gino Lindoni har spesialisert seg på å opprette kontakt mellom biologiske slektninger som er blitt borte for hverandre gjennom adopsjon. Men ikke alle hans klienter er fornøyd med resultatet, og noen av dem mener detektiven framskaffer falske slektninger.

Spesiell interesse
Mac vokste selv opp som adopsjonsbarn uten å få vite hvem moren var, og viser det seg at hun nærer en spesiell interesse for privatdetektiv Lindonis virksomhet. Som politiagent kontakter hun ham under dekke av å ville bli hans klient; i virkeligheten har hun også en privat interesse av at han forsøker å finne ut hvem hennes biologiske mor er.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57