Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 27. desember 2002 kl 23.35 Orientkanalen - Nansen og Rønneberg uten tolk

Rice & curry

Alt klart for å tilberede et skikkelig måltid rice & curry for resten av TV-teamet. 
 Arbeidstemperatur på kjøkkenet er minst 45 grader. (Fabula media)
Alt klart for å tilberede et skikkelig måltid rice & curry for resten av TV-teamet. Arbeidstemperatur på kjøkkenet er minst 45 grader. (Fabula media)
Etter å ha spist rice & curry til frokost, middag og kvelds i nesten tre uker, synes Harald og Nicolai det er på tide at de lærer seg hvordan dette lages. Og de blir møtt med stor velvilje på kjøkkenet på en kafé i Vanni på Sri Lanka.

I denne episoden av ”Orientkanalen” skal vi se hvordan fanger i fengslene på Sri Lanka har utviklet sin egen poesi, skrevet rett på veggene. Vi får se en temmelig spesiell form for pyramideklatring i India, og vi skal til det forunderlige kongeriket Lo i Nepal der kvinner gjerne er gift med to brødre på en gang.

Om serien
Vi følger Fabula medias utsendte medarbeidere, Harald Rønneberg og Nicolai Nansen, som i tre uker reiste rundt på Sri Lanka sammen med et team fra Young Asia Television (YA-TV). I YA-TV jobber unge reportere som lager programmer om og for ungdom – om tema de selv er opptatt av.

I tillegg til å gi oss innblikk i forskjellige miljøer på Sri Lanka, presenterer Rønneberg og Nansen korte reportasjer som YA-TV har produsert. Reportasjene gir oss en helt spesiell beskrivelse av Asia fra unge asiateres ståsted. De kan handle om alt fra eldgamle skikker og brutale ofringer, via menneskerettigheter til kultur og musikk.

Produsert for NRK2 av Fabula media i samarbeid med YA-TV.
”Orientkanalen” er laget med støtte fra NORAD
Produsent: Sissel Thorsen
Kontaktpersoner: Gunilla Gaarder(23 04 93 64)
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36).

Bilde