Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. juni 2012 kl 19.45 Herskapelig redningsaksjon

Ruth Watson til unnsetning


I denne serien treffer vi seks britiske hjem som er i fare for å forfalle og gi eierne økonomisk trøbbel av dimensjoner. Ruth Watson gir eksperthjelp.

Ensomt liv i Wales
Ruth Watson treffer Cornelia Bayley, eieren av Plas Teg. Fasaden på godset står eksakt som når det ble bygget i 1610. Men interiøret og reisverket er en annen sak: Plas Teg har vært så å si ubeboelig hele 1900- tallet med manglende tak og trær som har funnet veien gjennom gulvet og opp i huset.

Cornelia falt for Plas Teg i 1986 og flyttet fra Notting Hill til Wales for å restaurere huset. Restaureringen skulle vise seg å bli et pengesluk uten like, og livet i Wales en ganske ensom tilværelse. På den enorme tomten kan Cornelia gå en hel uke uten å treffe noen andre naboer. Gamlekjæresten hennes fra åttitallet betaler regningene. Nå trenger Cornelia støtte og penger for å redde seg selv og huset sitt fra sammenbrudd.

Den kjente forretningskvinnen Ruth Watson hjelper huseierne med å løse de økonomiske utfordringene, og med det ta vare på bygningene for ettertiden. Kan Ruth komme opp med en plan for å redde Plas Teg?


Original tittel: British house rescue
Produsert av Zodiak Rights London
Norske kommentarer : Hilde Hummelvold
Presseansvarlig : Sarah Jordanson Fauske, Sarah Jordanson Fauske tlf: 415 06 747
TV- seere bes henvende seg til publikumservice, Publikumservice