Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. mai 2004 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Kaffe, chat og charter

Forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl reiser til Grand Canaria etter at tre venninner føler seg snytt av turoperatøren. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl reiser til Grand Canaria etter at tre venninner føler seg snytt av turoperatøren. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Tre venninner føler seg snytt av Ving etter at ferieturen til Grand Canaria ble alt annet enn vellykket. Forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl drar til ferieparadiset i kveldens program. I tillegg får seerne tips om hvilke espressomaskiner som er best, og Kari Asheim setter fokus på chatting.

De tre venninnene gledet seg til sin årlige sydentur til Puerto Rico på Grand Canaria, men skuffelsen var stor da hotellet de kom til ikke så slik ut som bildet i Ving-katalogen. De tre var godt kjent i Puerto Rico, og da de bestilte reisen, presiserte de at de ikke ønsket å bo i det området hotellet lå. I tillegg var hotellet nedtagget, og i underetasjen bodde det uteliggere.

Det hjalp ikke å klage til Ving-representanten på stedet. Vennegjengen fikk beskjed om at hvis de ønsket å bytte hotell, måtte de betale flere tusen kroner i tillegg, noe de nektet. Forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl har besøkt Grand Canaria..

Hvilken kaffe smaker best?
Espressomaskiner for hjemmebruk er blitt svært populære. FBI gir deg ekspertrådene før du kjøper din egen kaffemaskin.

Dyrt ned chat
Chat-tjenster på SMS kan bli en dyr fornøyelse hvis du ikke vet hva du egentlig må betale. Forbrukerinspektør Kari Asheim har møtt en som mistet kontrollen over chattingen.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Elisabet Grøndahl, Peter Svaar, Kari Asheim og Marit Evertsen Grimstad.
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252