Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. oktober 2006 kl 22.30 Bokprogrammet

Overdrivelser

Forfatter Ari Behn sammen med programleder Hans Olav Brenner. (Foto: NRK)
Forfatter Ari Behn sammen med programleder Hans Olav Brenner. (Foto: NRK)
Programleder Hans Olav Brenner har møtt forfatterne bak tre av høstens mer ekstreme bøker. Vi møter Ari Behn på Theatercaféen i Oslo etter stengetid, Tomas Espedal på gåtur i Bergen og Olav Kristiseter i samme by.

Ari Behns nye bok "Entusiasme og raseri" er en bok om grenseløse overdrivelser. Det er romanen om Kryx og om Vera Sara, om Norge og Las Vegas, om suksess og katastrofe og et liv som elsket og beundret.

Med Ari Behn på Theatercaféen
Hans Olav Brenner møter Ari Behn om natten, etter stengetid på Theatercaféen i Oslo. Stedet er med i boken, og det er også stedet hvor han sammen med to venner erklærte seg som "den nye vinen" i 1993 og ble utestengt på livstid.

Forfatter på vandring
I Tomas Espedals bok "Gå" møter vi en mann som går hele tiden, enten det er fra noe eller til noe – men aldri tilbake. Han forlater alt, og går hele tiden. Hans Olav Brenner går sammen med forfatteren i Bergen, og naturlig nok handler samtalen om nettopp det å gå.

Ekstrem
Olav Kristiseter bor også i Bergen, og hans roman "Blodlenka" handler om ekstremt voldelige forhold i en familie. Kristiseter mener at det må skje noe hele tiden i bøker, og det skal ikke være koselige hendelser. Det er gjennom overdrivelse vi kan komme til erkjennelse, og det er bare i ekstreme situasjoner vi lærer, i følge forfatteren. Han føler seg i slekt med Ari Behn, fordi han også er passelig ekstrem.

Om serien
Bokprogrammet er NRKs litteraturserie. Gjennom åtte programmer i høst møter programleder Hans Olav Brenner forfattere i både inn- og utland.

Hver uke forteller også en person om en bok som har forandret hans eller hennes liv.

Egenprodusert litteraturmagasin fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside