Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 24. august 2011 kl 20.15 Landeplage: La det swinge

La det rock’n’roll!

Utstyrt med slepebrøler og godt mot, tar Ravi igjen fatt på en ny landeplage. (Foto: Dinamo Story)
Utstyrt med slepebrøler og godt mot, tar Ravi igjen fatt på en ny landeplage. (Foto: Dinamo Story)
I 1985 gikk Bobbysocks av med seieren i Melodi Grand Prix. Siden har "La det swinge" ikke sluppet taket i oss. Hvordan kunne melodien prege Norges musikkhistorie på denne måten?

Var det på grunn av eller på tross av MGP-seieren? Eller fordi jentene hadde så gjennomført image? Eller rett og slett fordi Rolf Løvland er en genial låtskriver?

Under sin lekne jakt etter svar oppsøker Ravi blant andre Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen (Bobbysocks), Rolf Løvland (låtskriver), Even Ruud (professor i musikkvitenskap), Per Sundnes (MGP-general) og Wolfgang Plagge (klassisk komponist og pianist).

VG spanderte 27 sider på "La det swinge" etter seieren, og i løpet av seiersuka ble den spilt 429 ganger på radioen. Dette var starten på en kometkarriere for Bobbysocks som solgte millioner av album.


Om "Landeplage"
Ravi er tilbake med åtte kjente og kjære melodier i andre sesong av "Landeplage", og han undersøker hva det er som gjør at noen låter aldri dør, men får stadig nye lyttere i generasjon etter generasjon.

Underholdningsserien "Landeplage" gir innblikk i historiene rundt låter som har levd i årevis som store norske hitlåter. Ravi møter bakmenn og frontfigurer, og forteller på finurlig vis hvordan låtene har kunnet leve.

Låtene i andre sesong av "Landeplage" er "Kjærlighet" med Sissel Kyrkjebø, "La det Swinge" med Bobbysocks, "Nei, så tjukk du har blitt" med Ole Ivars, "Sunday People" med The Monroes, "Eg ser" med Bjørn Eidsvåg, "Noen ganger er det all right" med Odd Børretzen & Lars Martin Myhre, "Livet er for kjipt" med Lars Kilevold og "Jenter" med DiDerre.

Programmet er sendt tidligere.

Underholdningsdokumentar produsert av Dinamo Story for NRK Underholdning
Programleder: Ravi
Regi og manus: Nils-Peder Sand
Prosjektleder NRK: Jo Raknes
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Blir også sendt torsdag (NRK3).info@nrk.no