Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. desember 2001 kl 20.20 Frelsesarmeens julekonsert

Fullspekket artistliste i Konserthuset

Toppen Bech leder Frelsesarmeens julekonsert fra Oslo Konserthus. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Toppen Bech leder Frelsesarmeens julekonsert fra Oslo Konserthus. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Toppen Bech er seremonimester når NRK i kveld sender Frelsesarmeens julekonsert fra Oslo Konserthus. Det er litt av en gjesteliste hun kan presentere, og så mange artister har vært interessert i å stille opp i år, at noen måtte få avslag og tilbud om å delta neste år i stedet.

Toppen Bech overtar i år konferansierrollen etter Ivar Dyrhaug, Hilde Hummelvoll og Anne Grosvold. Toppen Bech er også aktuell med et ”Herskapelig”-program som sendes i reprise i julen, og med nye programmer etter nyttår.

Tradisjon
Julekonserten ble opprettet etter at Frelsesarmeen mottok inntektene fra TV-aksjonen i 1995. Siden 1996 har konserten vært et årlig arrangement, og det er femte gang den blir sendt på NRK.

- Konserten er blitt en tradisjon der vi ønsker å fortelle folket hva pengene våre brukes til. Det er viktig å synliggjøre Frelsesarmeens arbeid, sier prosjektansvarlig for Armeen, Elsa Mai Rustad.

I år er det 100-årsjubileum for Julegryta, og årets nye suppebok vil også bli behørig presentert.

Opptrer gratis
Julekonserten er blitt en populær begivenhet både for artister og publikum. - Alle artistene medvirker gratis, og jeg er imponert over deres velvilje til å stille opp. Det er helt enestående, sier Rustad.

I år kommer Herborg Kråkevik og Sigvart Dagsland for første gang. Strings Unlimited, Anita Skorgan, Sigmund Groven, Iver Kleive og FAs forente Gospelkor og barnekor stiller også. Steinar Albrigtsen, som har vært med siden den første konserten, skal blant annet på scenen sammen med Mannssambandet. Alle artistene blir akkompagnert av Armeens eget hornorkester. Kapellmester er Thor Fjellvang, også fra Armeen.

Fullt hus
Konserthuset rommer 1400 publikummere, men allerede før Armeen hadde fått opp plakatene om årets arrangement, var det utsolgt. - Artistene føler at de bidrar med noe meningsfylt, og de gjør det med en ekte varme som gjenspeiles i konsertene, sier Rustad som mener dette er noe av forklaringen på den store interessen.


Redigert opptak fra Oslo Konserthus
Konferansier: Toppen Bech
Prosjektleder: Roald Øyen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10,

Bilde
Toppen Bech leder Frelsesarmeens julekonsert fra Oslo Konserthus. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)