Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. april 2006 kl 22.12 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Krim på rave-klubb

Tvillingene Nicholas (Andrew Lee Potts) og Sophie (Sarah Jane Potts), onkel Henry (Bernard Cribbins) og etterforsker Dalziel (Warren Clarke) (Foto: Mike Lawn)’
Tvillingene Nicholas (Andrew Lee Potts) og Sophie (Sarah Jane Potts), onkel Henry (Bernard Cribbins) og etterforsker Dalziel (Warren Clarke) (Foto: Mike Lawn)’
Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe er tilbake med sesong fire av dette britiske kriminaldramaet. I kveldens episode blir en ung mann funnet død på en rave-klubb i Yorkshire, og etterforskerne blir forbauset da de forstår hva som drepte gutten.

Dalziel og Pascoe er under sterkt press for å finne langeren som forsynte unge Zack med et stoff de antar han døde av. Saken blir ytterligere komplisert da det viser seg at det dreier seg om forgiftet narkotika.

Omgangskretsen
De to etterforskerne starter en omstendelig oppnøsting av Zacks sosiale omgangskrets for å finne mulige mistenkte. De merker seg de to livsglade tvillingene, Nicholas og Sophie, som driver rave-klubben sammen med discjockey’en Snake. Og så er det ET som er forelsket i den vakre Sophie. Dernest onkel Henry, mannen som er de foreldreløse tvillingenes verge.

Sitt livs sjokk
Hva kan motivet for drapet på Zack være? I utgangspunktet gjetter Dalziel og Pascoe på pengeutpressing, på et narkotika-oppgjør eller også på at det dreier seg om et sjalusidrap. Den eldre av de to etterforskerne, Dalziel, har dessuten en følelse av at klubbgjesten Boris har noe med drapet å gjøre.

Da han går for å snakke med moren til Boris, får Dalziel sitt livs sjokk.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Britisk kriminaldrama, sesong 4
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: Time to go, part 2
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57