Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 12. januar 2012 kl 22.10 Game of Thrones

En reise i kongens tjeneste


Skjebnen til unge Bran Stark er fortsatt uviss, etter at han ble dyttet fra et høyt tårn da han kom over noe han ikke skulle sett.

Gutten ligger bevisstløs, til foreldrenes store fortvilelse. Men Brans far, Lord Ned Stark, har akseptert stillingen som kongens høyre hånd, og må reise fra Vinterfall med døtrene Sansa og Arya. Hans hustru Catelyn blir igjen for å ta hånd om Bran.

En ny Nattevakt
Jon Snow, Lord Starks uekte sønn, gjør seg klar for å reise nordover for å slutte seg til Nattevakta ved den store muren. Før han reiser gir han halvsøsteren Arya et nydelig sverd tilpasset hennes vesle kropp. Hun kaller sverdet "nålen".

Dvergen Tyrion bestemmer seg for å slå følge med Jon Snow til muren. Etter hvert som de nærmer seg, blir det klart for Jon at mennene i Nattevakta slett ikke er idealister. De er i stor grad voldsmenn og skurker som er utstøtt av samfunnet ellers.

Dragejenta temmer krigerkongen
Mens Viserys Targaryen bruker tiden til å pønske ut hvordan han skal vinne tronen tilbake, fokuserer lillesøsteren Daenerys på hvordan hun skal få kontakt med sin nye ektemann, den brutale Khal Drogo. Ved hjelp fra en av sine tjenere finner hun en vei for å vekke mannens interesse.

Om serien
I fantasyserien "Game of Thrones" trekkes vi inn i en eventyrlig middelalderverden der rivaliserende herskere kjemper om tronen. Mystiske skapninger, magi og overnaturlige hendelser krydrer historiene, som fortelles gjennom de ulike skikkelsene vi følger i serien.

Fantasyserie fra 2011
Produsert av HBO
Med: Sean Bean, Mark Addy, Michelle Fairley, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl , tlf: 23044576 / 92403873
TV-seere kan henvende seg til NRKs Publikumsservice:info@nrk.no , tlf: 815 65 900