Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Handletur til Finland

Det blir fest i peisestua på Solhov. Her er Eva, Henry og Ivar. (Foto: Annelise Jackbo)
Det blir fest i peisestua på Solhov. Her er Eva, Henry og Ivar. (Foto: Annelise Jackbo)
Det er helg igjen, og deltakerne har bestemt seg for å dra over grensen til Kilpisjärvi. Der skal det handles inn både mat og vin.

De har på forhånd bestilt vin og sprit, og det er generalen Ivar som har tatt på seg oppgaven med å ordne handelen på vegne av gruppen. Det viser seg dessverre etter hvert til å bli langt mer vanskelig enn både han og de andre hadde trodd på forhånd. Karl Martin tar bladet fra munnen og forteller om sin tidligere alkoholproblemer. Han kan derfor ikke drikke sprit.

Søndag er Sven Nordin-dag, men i dag er rådgiveren syk. Men pianisten Råger og en gitarist kommer som avtalt, og de har alle en hyggelig kveld i peisestua med levende musikk og god drikke. Randi er i storslag, og sammen med Biggen og Solveig drar de på bygdefest. Spesielt Randi kjenner det på formen dagen derpå.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen