Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 6. juni 2003 kl 21.30 Mythodea Vangelis

Vangelis med musikk til Mars


"Mythodea" – Vangelis i en ring av elektroniske instrumenter i Zevstemplet i Athen. (Foto: Sony)
På "Hovedscenen" kan vi se den spektakulære konsertoppføringen av Vangelis' "Mythodea" som fant sted i Athens Zevstempel iforfjor – med kor, orkester, solister og Vangelis selv i sentrum!

Han vant Oscar for filmmusikken til "Ildvognene" i 1982. Til OL i Hellas 2004 har den verdenskjente greske komponisten Vangelis allerede levert et verk – "Mythodea". Og da NASA lanserte programmet for 2001 Mars Odyssey, lot USAs romfartsadministrasjon musikken fra "Mythodea" ledsage fjernsynssendingene av oppskytingen og ferden til romsonden.

Vi følger romsondens vellykte ferd til Mars og ser de fantastiske bildene sonden siden sendte tilbake til Jorden. Også stjernene i ukens ekstravaganse på "Hovedscenen" henger høyt på firmamentet – sopranene Kathleen Battle og Jessye Norman. Den greske nasjonaloperanen kor og London Metropolitan Orchestra medvirker under ledelse av Blake Neely.

Romreiser og mytologi
Vangelis har alltid vært fascinert av rommet, og det er hans interesse for NASAs romprogram som ligger bak denne spesielle konsertoppføringen. En teatralsk produksjon med projiserte bilder av ikoner fra gresk mytologi og opptak levert av NASA. En sammenføyning av antikkens og romfartstidens verdensbilder – akkompagnert av Vangelis´ musikk.

Innkjøpt program fra NCV ARTS
Regi: Christopher Swann
Produksjon: Christopher Swann Associates
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57