Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 14. februar 2007 kl 21.45 Niern: Søvnløs i Seattle

Ryan og Hanks i romantisk samspill

Annie (Meg Ryan) og Sam (Tom Hanks)
Annie (Meg Ryan) og Sam (Tom Hanks)
Sam Baldwin er deprimert etter at hans kone døde. Hans lille sønn ringer inn til et talkshow i radioen med håp om å finne en ny mor og en ny kone til faren, og Sam må snakke i telefonen. Tusener av single kvinner i hele landet lytter til hans triste historie, og mange sender inn svar, inkludert Annie Reed.

Annie er skribent i Baltimore og forlovet med Walter. Forholdet er imidlertid ikke så hett, og Annie kan ikke glemme Sams stemme. Hun blir besatt av tanken på å møte ham, men skjebnen legger hindringer i veien. Det blir en utstrakt reisevirksomhet på kryss og tvers før de to endelig kan møtes.

Populær
Filmen, regissert av Nora Ephron, har store likheter med Cary Grant/Deborah Kerr-klassikeren "An Affair to Remember", og var en av de mest populære romantiske komediene på 90-tallet.

Andre filmer i samme sjanger er "When Harry met Sally" og "You’ve Got Mail". Meg Ryan medvirket i begge, og ble nominert til Golden Globe for de samme filmene. Tom Hanks har fått Oscar to ganger – for "Forrest Gump" og "Philadelphia".

Amerikansk romantisk komedie (1993)
Originaltittel: "Sleepless in Seattle"
Med Tom Hanks, Meg Ryan, Bill Pullman og Rosie O’Donnell
Regi: Nora Ephron
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900