Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. juli 2006 kl 19.40 'Allo, 'Allo!

Falskneren Flick

Herr Flick (Richard Gibson) nekter å følge ordre fra høyeste hold. Helga (Kim Hartman) aner ingenting. (Foto: BBC)
Herr Flick (Richard Gibson) nekter å følge ordre fra høyeste hold. Helga (Kim Hartman) aner ingenting. (Foto: BBC)
Herr Flick får en ordre fra øverste hold, men han velger en alternativ løsning.

Hitler har fått nyss i at Flick har fått tak i det verdifulle bildet av madonnaen, og Flick beordres å sende det til Berlin. Men Flick vil det annerledes. Han gjemmer originalen i en pølse inne i Renés kafé, og sender en av kopiene i stedet.

De britiske pilotene har funnet nok en "genial" forkledning som skal hjelpe dem å rømme.

Om serien
"Listen carefully, I shall say this only once…" Handlingen i "Allo, Allo" foregår i det okkuperte Frankrike under andre verdenskrig, og kaféverten René er landets mest ettertraktede mann.

Med den tyske hæren som stamgjester i baren, risikerer René livet. Han hjelper motstandsbevegelsen å skjule to britiske flygere og en radiosender oppe i andre etasje på rommet til sin svigermor. I tillegg er han innblandet i å gjemme det verdifulle bildet av "The Fallen Madonna with the Big Boobies" i en stor pølse, som tyskerne har fått snusen i.

Men Renés største problem er kona Edith, og hva hun kommer til å gjøre med ham når hun blir klar over hans affærer med de to sexy serveringsdamene i kafeen.

Utover våren og sommeren byr NRK på et gledelig gjensyn med "Allo, Allo" som ble produsert av BBC i første halvdel av 1980-årene. Serien ble en gigantisk suksess, og vant flere priser i England, blant annet for beste sitcom (1986), beste situasjonskomedie (1987) og morsomste tv-show (1987 og 1990).

Serien ble første gang vist i NRK i 1989. NRK har nå kjøpt inn samtlige 85 episoder. Disse vil bli sendt i reprise på NRK1, foreløpig programsatt i perioden april – september i år.

Britisk komiserie i seks delder, sesong 2 (1985)
Produsert av BBC
Originaltittel: ’Allo, ’Allo!
Med Gorden Kaye (René), Carmen Silvera (Edith), Vicki Michelle (Yvette Carte-Blanche), Francesca Conshaw (Maria Recamier), Rose Hill (Ediths mor), Kirsten Cooke (Michelle Dubois), Richard Gibson (Herr Flick), Richard Marner (Oberst von Strom) og Sam Kelly (Kaptein Göring)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no

LENKER
  • Les mer: