Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 16. desember 2004 kl 21.05 Filmplaneten

Søte toner

I serien om musikk på film er turen kommet til kjærlighetsfilmer. Det blir (lyd)klipp fra Romeo og Julie, Love Story og Titanic.

Kjærlighetsfilmer har til felles at de fokuserer på de helt store følelsene, og at de ofte spenner fra dyp fortvilelse til lutter glede. Dermed blir musikken variert; fra det sarte, unnselige og triste til det storslagne og pompøse. Det viktigste er naturligvis at musikken kompletterer handlingen.

Filmplaneten ser nærmere på musikken i tre kjærlighetsfilmer. Det er Romeo og Julie (1996), Love Story (1970) og Titanic (1997).

Programleder Mikal Olsen Lerøen finner frem lommetørkleet og presenterer Filmplaneten.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer. Denne sesongen blir det blant annet to programmer om Woody Allen, en Monstertorsdag-spesial, et program om dokumentarfilm og flere programmer om film og filmmusikk.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2004)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Jo Raknes
Presseansvarlig: , tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,