Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. juni 2007 kl 22.30 Magnet i symfoni

Magnet & KORK

Magnet, alias Even Johansen, i konsert med KORK fra Rockefeller. (Foto: NRK)
Magnet, alias Even Johansen, i konsert med KORK fra Rockefeller. (Foto: NRK)
Even Johansen, bedre kjent som Magnet, er en av de mest suksessrike popartistene fra den såkalte Bergensbølgen. Hans komposisjoner beskrives som "atmosfærisk popmusikk", og han har tre kritikerroste album bak seg. Vi får høre han i en i livekonsert fra Rockefeller; en orkestrert høytidsstund med KORK.

Vi får blant annet hans versjon av Dylans "Lay Lady Lay" og hans egen, nydelige "Where Happiness Live". Sammen med Kringkastingsorkestret, som har blitt pop- og rock-Norges favorittsamarbeidspartner, framheves musikkens vakre melankoli og symfoniske kvaliteter.

Over 1000 fremmøtte fikk oppleve Magnet og KORK på Rockefeller. Initiativet kom fra KORKs orkestersjef, Martin Revheim, og han var strålende fornøyd med konserten.
- Det var en fantastisk kveld. Vi ser nå at noe er skjedd i forhold til KORK. Før var det gjesten som spilte sammen med KORK som fikk mest omtale i media etter slike konserter, men nå ser vi at anmelderne skriver like mye om KORK.

Revheim mener samarbeidet har bidratt til å få ut enda mer av potensialet i Magnets musikk:
- Magnet sier selv at musikken er skrevet på en orkestral måte. Nå har folk begynt å snakke om mulighetene for turne. Vi får se hva som skjer.

Om Magnet
Even Johansen er født 1970 og solodebuterte 30 år gammel. Hans platekarriere begynte som gitarist for Unge Frustrerte Menn i januar 1991. Magnet har fått særdeles gode kritikker for sine tre album og er kjent for sine nydelige melankolske låter. Hans versjon av Dylans "Lay Lady Lay" og hans egne "Last Day of Summer og "Where Happiness Live" står frem som noen av hans mest minneverdige så langt. I internasjonal musikkpresse er Magnet blitt sammenlignet med storheter som Tim Buckley, Coldplay, Johnny Cash og Beck. Ikke verst for en beskjeden bergenser...

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Kulturavdelingen (2007)
Prosjektleder: Tone Winje
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no