Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 1. desember 2000 kl 21.00 Som to krokodiller

Som to krokodiller (t)


NRK2 fredag 1. desember kl 21.00
Som to krokodiller

Skjebnesvangert møte med fortiden

Gabriele er en 40 år gammel italiensk kunstekspert. Han er rik og vellykket og bor i Paris. Han har et forhold til den vakre Claire, men de bor ikke sammen. Bak den tilsynelatende perfekte fasaden lurer en problematisk oppvekst. En tilfeldighet gjør at noe dukker opp som får Gabriele til å dra tilbake til Italia. Endelig skal han få sin hevn...

Gabriele husker bruddstykker fra barndommen - særlig da han oppdaget farens offisielle familie med kone og to barn. Hans egen mor var ikke noe annet enn en gift manns elskerinne og Gabriele et \"uekte\" barn. Tilbake i landsbyen nær Como-sjøen hvor han vokste opp, strømmer alle minnene på. Gamle sår begynner å blø igjen, og han husker med smerte og sinne viktige hendelser i livet sitt. Moren som døde i barselseng, noe som førte til at han måtte flytte til faren. Oppveksten var vanskelig. Den stadige konkurransen fra stebrødrene ble så uutholdelig at Gabriele til slutt dro hjemmefra. Det er dette han nå vil hevne.

Hjemkomsten
Han vender tilbake etter 20 år, og finner ut at stebrødrene befinner seg i en ytterst vanskelig økonomisk situasjon. I hemmelighet sørger han for at det endelige finansielle kollaps finner sted. Etter at hans største ønske er oppfylt, ser han sitt liv som det er: En ørken av følelser og relasjoner. Gabriele bestemmer seg for å møte sine \"fiender\" for å få en forklaring, men får seg litt av en overraskelse.

Mannen som drar tilbake til Paris er et annet menneske enn det som dro til Italia dagen før.

NRK2 fredag kl 21.00

Italiensk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Come due coccodrilli
Regi: Giacomo Campiotti
I rollene: Fabrizio Bentivoglio, Giancarlo Giannini, Valeria Golino og Ignazio Oliva
Pressekontakt Inger Larsen, tlf. 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Gabriele (Fabrizio Bentivoglio) vender tilbake til landsbyen ved Como-sjøen etter 20 år.