Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. juni 2006 kl 20.00 'Allo, 'Allo!

René skal skytes!

René er på vei for å sprenge jernbanen etter oppdrag fra motstandsbevegelsen, men det viser seg at kaptein Göring, ved en feil, allerede har gjort det.

René blir tatt av general von Klinkerhoffen som forlanger av oberst von Strom at René skal skytes, og løytnant Gruber gir skyteordre.

Om serien
"Listen carefully, I shall say this only once…" Handlingen i "Allo, Allo" foregår i det okkuperte Frankrike under andre verdenskrig, og kaféverten René er verdens mest ettertraktede mann.

Med den tyske hæren som stamgjester i baren, risikerer René livet. Han hjelper motstandsbevegelsen å skjule to britiske flygere og en radiosender oppe i andre etasje på rommet til sin svigermor. I tillegg er han innblandet i å gjemme det verdifulle bildet av "The Fallen Madonna with the Big Boobies" i en stor pølse, som tyskerne har fått snusen i.

Men Renés største problem er kona Edith, og hva hun kommer til å gjøre med ham når hun blir klar over hans affærer med de to sexy serveringsdamene i kafeen.

Gledelig gjensyn
Utover våren og sommer byr NRK på et gledelig gjensyn med "Allo, Allo" som ble produsert av BBC i første halvdel av 1980-årene. Serien ble en gigantisk suksess, og vant flere priser i England, blant annet for beste sitcom (1986), beste situasjonskomedie (1987) og morsomste tv-show (1987 og 1990).

Serien ble første gang vist i NRK 1989. NRK har nå kjøpt inn samtlige 85 episoder. Disse vil bli sendt i reprise på NRK1, foreløpig programsatt i perioden april – september i år.

Britisk komiserie (1982)
Produsert av BBC
Originaltittel: ’Allo, ’Allo!
Med Gorden Kaye (René), Carmen Silvera (Edith), Vicki Michelle (Yvette Carte-Blanche), Francesca Conshaw (Marie Recamier), Rose Hill (Ediths mor), Kirsten Cooke (Michelle Dubois), Hilary Minster (general von Klinkerhoffen), Richard Marner (oberst von Strom), Sam Kelly (kaptein Göring) og Guy Siner (løytnant Gruber)
Pressekontakt: , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900

LENKER
  • Les mer: