Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. januar 2003 kl 21.40 Med hjartet på rette staden

Ullent i Aidensfield

Greengrass kjøper en sau av en mystisk omreisende og tror han har gjort et kupp. (Foto: Yorkshire Television)
Greengrass kjøper en sau av en mystisk omreisende og tror han har gjort et kupp. (Foto: Yorkshire Television)
En mystisk omreisende forsøker å selge noen ”sjeldne” sauer, og Claude Greengrass biter på. Mye verre er det at en voldtekt finner sted i forbindelse med feiringen av Ben Elhams 19-årsdag. Ungjenta Sian Horrocks er den fornærmede i saken.

Under et intenst forhør utført av den nye overbetjenten Nokes, tilstår Ben. Guttens far viser seg å være en av de største klientene hos det lokale sakførerkontoret, og advokat Jackies partnerne ber henne om å hjelpe Ben i retten.

Veddeløpssau
Greengrass synes han har gjort det store varpet når han skaffer seg en veddeløpssau fra en mystisk omreisende – mot klekkelig betaling. At fåret er en racer stemmer virkelig, men det er også dyrets eier. Snart kommer også han løpende, på utkikk etter sin store premievinner…

Strid Mike – Jackie
I retten hevder Jackie at overbetjent Nokes har lagt utilbørlig press på unge Ben for å få ham til å tilstå voldtekten. Og det oppstår ikke så lite spenning mellom ektefellene Mike og Jackie når den lokale dommeren velger å henlegge hele saken. Bedre blir det ikke når konstabel Mike finner et nytt spor i saken…

Mer om serien
Ut over vinteren sender NRK1 åtte nye episoder av ”Med hjartet på rette staden”, innspilt i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjartet på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjartet på rette staden” på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57