Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. november 2010 kl 21.25 Den store reisen

Stadige nye utfordringer


De norske familiene har vært hos sine vertsfamilier i over to uker og blir stadig utfordret i nye ting. I kveldens episode står brytekamp, spytting og penisfutteral på tapetet.

Ole Alexander blir utfordret til brytekamp av Shode i Etiopia, og Rita og Malin får en innføring i hvordan ekte hamerdamer spytter. Til gjengjeld prøver Malin å lære hamerne å danse swing.

I bastskjørt
På stillehavsøya Tanna i Vanuatu vil namalene at familien Breili skal kle seg som dem. Det innebærer bastskjørt for jentene og penisfutteral for guttene. Når antrekket er på plass, danser namalene og familien sammen for å feire. Men bastskjørt er ikke helt tingen for familien Breili.

I Mongolia går det mot vinter, og det innebærer forandringer. Nomadene skal flytte til vinterleiren og familien Walbeck må bli med. Surendjo utfordrer Jan til å sette opp en ger, noe som viser seg å være mye vanskeligere enn nordmennene først tror.

Om serien
Tre norske familier bestående av mor, far og tenåringsbarn skal ut på tur i sesong 2 av "Den store reisen". På vei til Gardermoen vet familiene fortsatt ikke hvor de skal. Det eneste de vet, er at de i tre uker skal bo under enkle forhold, i en fremmed kultur med et språk de ikke forstår.

Klarer de norske familiene å tilpasse seg – enten de skal bo hos nomadene i Gobiørkenen i Mongolia, hos namalene på stillehavsøya Vanuatu eller med hamerfolket i Etiopia?

Norsk realityserie i 12 episoder (2010)
Produsert av Strix for NRK
Produsent: Line Norling
Prosjektleder NRK: Skjalg Solstad, tlf: 91667613
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice

Bilder:

Den store reisen (9): På stillehavsøya Tanna i Vanuatu vil namalene at familien Breili skal kle seg som dem. Det innebærer bastskjørt for jentene og penisfutteral for guttene. (Foto: Strix/NRK)

Den store reisen (9): Ole Alexander blir utfordret til brytekamp av Shode i Etiopia.. Foto: Strix/NRK)

Den store reisen (9): I Mongolia går det mot vinter, og det innebærer forandringer. Nomadene skal flytte til vinterleiren, og familien Walbeck må bli med. (Foto: Strix/NRK)