Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. juni 2004 kl 21.10 James Bond i Japan

James Bond i Japan

James Bond (Sean Connery) til høyre, sammen med den japanske agenten Tiger Tanaka (Tetsuro Tamba) og den vakre medhjelperen hans, Aki (Akiko Wakabayashi)
James Bond (Sean Connery) til høyre, sammen med den japanske agenten Tiger Tanaka (Tetsuro Tamba) og den vakre medhjelperen hans, Aki (Akiko Wakabayashi)
Denne gangen drar James Bond østover for å redde verden. Samtidig lærer han hvordan man serverer sake, det japanske brennevinet. Den kalde krigen står fortsatt i fokus, og da et amerikansk romskip plutselig forsvinner, regner alle med at det er Sovjetunionen som står bak.

Ikke lenge etter blir også et sovjetisk romskip borte – noe alle anser for å være gjengjeldelse fra amerikansk hold. Snart er de to stormaktene på randen til krig, men britisk etterretning oppdager at en slags UFO har krasjlandet i havet utenfor Japan. Agent 007, James Bond (Sean Connery) blir sendt til Japan for å undersøke saken.

Etter å ha satt i scene sin egen død for å unngå å bli forfulgt, slår Bond – nå forkledd som en vanlig japaner – seg sammen med agent Tiger Tanaka (Tetsuro Tamba) og den vakre Aki (Akiko Wakabayashi). Med deres hjelp finner Bond ut at begge romskipene ble ødelagt av den onde superkjeltringen Ernst Blofeld (Donald Pleasance), nok et forsøk fra organisasjonen SPECTRE på å ta herredømme over hele verden.

Men i kampen mot kjeltringene får James Bond tid til romantiske sysler med både Kissy Suziki (Mie Hama) og Helga Brandt (Karin Dor).

Mer James Bond
"You Only Live Twice" var en av de aller siste James Bond-filmene med Sean Connery i hovedrollen. Den neste filmen, "I hemmelig tjeneste", hadde George Lazenby i rollen som James Bond. Denne vises som nattkino på NRK1 lørdag 26. juni. Sean Connery er imidlertid på plass igjen i "Diamanter varer evig", som er søndagsfilmen på NRK1 27. juni.

Britisk spillefilm fra 1967
Originaltittel: "You Only Live Twice"
Regi: Lewis Gilbert
I rollene: Sean Connery, Donald Pleasance, Akiko Wakabayashi, Tetsuro Tamba, Mie Hama, Teru Shimada, Karin Dor, Lois Maxwell
Pressekontakt:Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83