Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. juni 2001 kl 20.55 Niern: Small Faces

Tre brødre i Glasgow

I Niern på NRK2 i kveld møter vi de tre brødrene Lex (13), Alan (17) og Bobby (18) som vokser opp i et arbeiderstrøk i Glasgow på 1960-tallet.
I Niern på NRK2 i kveld møter vi de tre brødrene Lex (13), Alan (17) og Bobby (18) som vokser opp i et arbeiderstrøk i Glasgow på 1960-tallet.
”Small Faces” er en varm og frodig oppvekstskildring fra Glasgow på slutten av 1960-tallet.
I sentrum for handlingen er tre brødre, Lex (13), Alan (17) og Bobby (18) – som alle står overfor viktige veivalg i livet. Rundt dem kretser Joanne (16), den tøffe jenta som ingen av dem kan få ut av hodet.


Den skotske filmskaperen Gillies MacKinnon regisserte og skrev, sammen med broren Billy, manus til denne halvveis selvbiografiske filmen der handlingen er lagt til et arbeiderklassestrøk i Glasgow i 1968. McLean-brødrene bor sammen med moren Lorna (Claire Higgins) som er enke. En onkel er også med i bildet, men guttene savner faren.

Ulike typer
Yngstemann Lex (Iain Robertson) blir dradd mellom sine to eldre og svært ulike brødre som er hans eneste mannlige rollemodeller. Alan (Joseph McFadden) har kunstneriske ambisjoner og drømmer om å begynne på en skole hvor han kan få utviklet sine evner. Eldstemann Bobby (J.S. Duffy) er en mentalt forstyrret og noe enkel type som tøffer seg med å vanke sammen med en av byens gjenger, The Glen. Han har nattlige mareritt, savner sårt sin avdøde far og skremmer moren med sin uberegnelige oppførsel.

Lex er familiens geni og trekkes mellom spenningen i storebror Bobbys verden og det kreative universet som Alan representerer. Det blir hans oppgave både å finne et eget ståsted, men også å rydde opp i brødrenes etter hvert kaotiske liv.

Gjengrivalisering
Bobby kommer en dag uheldigvis til å ta livet av Lex’ gullfisk. Som et plaster på såret gir Bobby lillebroren en luftpistol. I et tankeløst øyeblikk retter Lex pistolen mot noen gutter som spiller fotball. Senere får han vite at han har truffet Malky Johnson (Kevin McKidd) i øyet.

Malky er den fryktede lederen for gjengen The Tongs, som ligger i bitter strid med The Glen. Alan blir gjort medansvarlig for skyteepisoden på grunn av sitt blotte nærvær. Det gjør ikke saken mindre betent at Malky kjenner til at kjærestens hans, Joanne MacGowan (Laura Fraser), er forelsket i Alan.

Malkys alvorlige øyenskade gjør ham til en dødelig fiende for Lex og hans brødre. Den pågående gjengrivaliseringen rammer McLean-familien hardt. Lex blir tilbudt beskyttelse av Bobbys gjeng, The Glen. Men det betyr samtidig at han må velge side – et valg som kan få store konsekvenser.

Her er intern lenke til Jack Frost ID 2888Jack Frost programmet
Her er en ekstern lenke til NRK NO NRK NO
Her er en intern lenke for pressen til Aktuell Serie Sopranos Aktuell Serie Sopranos

Britisk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Small Faces
Regi: Gilles MacKinnon
I rollene: Claire Higgins, Ian McElhinney, Iain Robertson, Joseph McFadden
Pressekontakt:Anna-Marie Normann , tlf. 23 04 78 53

Bilde
I Niern på NRK2 i kveld møter vi de tre brødrene Lex (13), Alan (17) og Bobby (18) som vokser opp i et arbeiderstrøk i Glasgow på 1960-tallet.

SE OGSÅ:
  • Interessant stoff 
  • Jack Frost programmet 
  • Aktuell Serie Sopranos 


  • LENKER
  • NRK NO 


  • MER INFO:
  • Underomtale til Small Faces programmet
  • Underomtale nr 2 til Small Faces
  • Oversikt over OL-sendingene 18.02-25.02