Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. juni 1999 kl 21.55 Andrew Lloyd Webber 50 år

Andrew Lloyd Webber 50 år (t)

NRK1 fredag 25. juni kl 21.55
Andrew Lloyd Webber 50 år (2:2)

Kiri Te Kanawa i Webbers bursdag

Del 2 av musikalkongen Andrew Lloyd Webbers 50-års feiring sendes i kveld. Lord Webber har hatt en formidabel suksess som komponist og teaterprodusent. I kveld tar han selv en tur på scenen, blant annet for å introdusere Kiri Te Kanawa.
- Jeg er veldig opptatt av fremtiden for de musikalske teatrene, og det opptar meg mest på min egen 50-års dag, sier han blant annet fra scenen i Royal Albert Hall.
- Dette showet har jeg ikke hatt en finger med i det hele tatt. Det er det alle mine artister som har funnet på, sier han også. For så å introdusere den store operasangerinnen Kiri Te Kanawa som synger en av sangene som skal bli fortsettelsen på \"Phantom of the Opera\" - \"The Hart Is Slow To Learn\".

Webbers sønn på scenen
På scenen er også Webbers sønn, Julian Lloyd Webber, som spiller en av farens komposisjoner, \"Variato I-IV\", på cello.

De andre stjerneartistene i kveld er:
Tina Arena som synger \"Whistle Down the Wind\", Johnny Osmond og mange barn som synger \"Any Dreams Will Do\", Bonnie Tyler med \"Tyre Tracks And Broken Hearts\", Boyzone med \"No Matter What\", Michael Ball med \"Vaults of Heaven\", Elaine Paige med \"Memory\", Michael Ball med \"Love Changes Everything\" og Lotte Mayoh med \"Whistle Down the Wind\" en gang til hvor Webber selv sitter ved flygelet.
Og selvfølgelig synger alle artistene, med Kiri Te Kanawa, Glenn Close og Antonio Banderas i spissen, \"Happy Birthday\" for 50-års jubilanten.

NRK1 fredag kl. 21.55

Britisk underholdningsshow fra Royal Albert Hall
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder NRK Underholdningsavdelingen: Niels Bierge