Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 1. januar 2010 kl 21.30 Film: Bridget Jones' dagbok

Singeldronningen Bridget

Bridget Jones’ dagbok: Renée Zellweger har rollen som Bridget Jones, mens Colin Firth spiller Mark Dacry. (Foto: NBC Universal)
Bridget Jones’ dagbok: Renée Zellweger har rollen som Bridget Jones, mens Colin Firth spiller Mark Dacry. (Foto: NBC Universal)
Bridget Jones’ dagbok begynte som en ukentlig avisspalte i 1995, skrevet av Helen Fielding. Hovedpersonen er en frustrert, enslig kvinne i trettiårene som i stor forvirring leter etter kjærligheten. Hun ble snart populær blant britene, og det var lett å kjenne seg igjen i de humoristiske beskrivelsene.

Da spaltene ble til en bok i 1995, ville kvinner over hele verden lese om dagliglivet til Bridget. Boken ble et verdensomspennende kultfenomen som solgte over fire millioner eksemplarer.

Så ble boken film, og historien begynner med nyttårsforsettene til Bridget. Hun våkner opp 1. nyttårsdag med hangover, og bestemmer seg for å få bedre orden på livet. Hun skal leve sunnere, bli snillere og være mer fornuftig.

Valgets kval
Sentralt i Brigets liv står vennene Jude, Sharon og Tom som kommer med velmente, men håpløse råd. Kaoset blir ikke mindre av at hun vakler mellom to menn. Det er den sjarmerende og sexy Daniel Cleaver som hun gjerne vil kapre, og familievennen Mark Darcy, som først virker fjern og kjedelig.

Forviklingene tårner seg til stadighet opp for Bridget, og livet blir slett ikke enklere til tross for de gode forsettene.

Filmen er sendt tidligere.

Britisk romantisk komedie (2000)
Originaltittel: Bridget Jones’ Diary
Med Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Gemma Jones, Salman Rushdie og Shirley Henderson.
Regi: Sharon Maguire
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900