Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. februar 2005 kl 20.25 Den store klassefesten

Landslagssjef i landskamp

Landslagssjef Åge Hareide i dyp konsentrasjon. (Foto: Ørn E. Borgen, Scanpix)
Landslagssjef Åge Hareide i dyp konsentrasjon. (Foto: Ørn E. Borgen, Scanpix)
Det går virkelig hett for seg i studio når landslaget i fotball braker sammen med Løgnaslaget i gode, gammeldagse 17.mai-leker! Åge Hareide er ingen god taper, så her blir det kamp til siste pilen er kastet.

Alt skjer selvsagt i studio hos Dan Børge Akerø og Den store klassefesten. I kveld er det klassene til landslagssjef Åge Hareide og klovn Per Inge Torkelsen som konkurrerer. Den ene har levd og åndet for fotballen siden han var en neve stor og spilte på løkka hjemme på Hareid, mens den andre har brukt store deler av livet til å skjelle ut fotballen. Men i programmet kommer det fram at Torkelsen har vært på fotballkamp både titt og ofte – nemlig for å heie fram sønnene sine.

Familiegjenforening
Både barna til Åge Hareide og til Per Inge Torkelsen dukker opp – Henrikke og Bendik Hareide har flere overraskelser til sin far, landslagssjefen. Og Torkelsens tre barn kommer med flere avsløringer om faren, som får selv den bråkjekke klovnen til å rødme litt.

Landskamp
Vi får vite at Åge Hareide er en særdeles dårlig taper, så når Akerø kaller til "landskamp" blir det alvor. Hareide trekker i landslagsuniform og får med seg Stig Inge Bjørneby og Bjarne Berntsen på laget. Per Inge Torkelsen har fått Løgnaslaget inn i studio – også de med konkurranseånden i orden. Så braker det løs med 17. mai-leker.

Stemningen er skyhøy når det går mot eksamen, så nå gjenstår det å se hvem som er raskest til å trykke på knappen og svare riktig på spørsmålene fra skoletida.

Om Den store klassefesten
Ni lørdager fram mot påske inviterer Dan Børge Akerø seerne og tidligere klassekamerater til Den store klassefesten. Hver lørdag tar to kjendiser, politikere eller kjente idrettsutøvere med seg klassen sin fra barne- eller ungdomstida i studio.

Den store klassefesten fikk Gullrute-prisen for beste underholdningsprogram i 2002, og som vanlig kan programleder Dan Børge Akerø by på spennende oppgaver, utfordringer og overraskelser i studio for de to gjestene og klassekameratene deres.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf 23 04 98 41/90 95 53 64