Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. januar 2009 kl 21.35 Berlinerpoplene

Berlinerpoplene: Nye episoder!

Torunn (Andrine Sæther) finner sin far død i grisefjøset. Nå sitter hun alene igjen med ansvaret for gården. Men vil hun vie livet sitt til familiearven? (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Torunn (Andrine Sæther) finner sin far død i grisefjøset. Nå sitter hun alene igjen med ansvaret for gården. Men vil hun vie livet sitt til familiearven? (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Tor har tatt livet av seg i grisefjøset, og Torunn sitter alene igjen med ansvaret for gårdsdriften og griseholdet på gården på Byneset. Nå venter alle på hva Torunn velger å gjøre med odelen.

NRK Dramas suksesserie Berlinerpoplene er tilbake med de to siste episodene av historien om familien Neshov, basert på Anne B. Ragdes romaner "Berlinerpoplene", "Eremittkrepsene" og "Ligge i grønne enger".

Hver for seg har medlemmene i familien Neshov lagt planer for gården. Margido ønsker å etablere et kistelager, mens Erlend og Krumme vil bygge fritidsbolig i den gamle siloen.

Samtidig er Margido travelt opptatt med begravelsesbyrået sitt i byen, mens Erlend og Krumme gleder seg over en lykkelig familiebegivenhet.

Tviler på fremtiden
Etter Tors begravelse drar alle tilbake til sitt. Torunn blir sittende alene igjen med ansvaret for grisene og gamle Tormod, på en gård som er en økonomisk ruin. Hun føler hun svikter faren og hun sliter med skyldfølelse for selvmordet. Hun er helt avhengig av hjelp fra en avløser, og begynner å tvile på om hun klarer å fortsette dette livet.

Overtar Torunn gården og driften på Neshov? Hvordan går det med det homofile paret Erlend og Krummes dobbeltgraviditet, eller deres forhold til storebror og gravferdskonsulent Margido? Havner gamlefar Tormod på hjem, og blir det noe av de storstilte ombyggingsplanene på gården?

Seersuksess
De siste to episodene av Berlinerpoplene er basert på Anne B. Ragdes roman "Ligge i grønne enger". De første seks episodene ble sendt i fjor, og var en enorm suksess for NRK Drama med nær en million seere.

Berlinerpoplene er en levende fortelling om den hverdagslige og likevel høyst usedvanlige familien Neshov. Nå møtes familien igjen i Tors begravelse. Margido (Bjørn Sundquist) eier fortsatt begravelsesbyrået i Trondheim, minstebroren Erlend (Jon Øigarden) jobber som vindusdekoratør i København. Og faren Tormod Neshov (Espen Skjønberg) er fortsatt igjen på gården, hjelpesløs og pleietrengende. Men hvem skal ta seg av Tormod og grisene nå som Tor er borte? Gjenforeningen av familien blir skjebnesvanger for dem alle.


Egenprodusert serie fra NRK Drama (2008)
Basert på Anne B. Ragdes roman "Ligge i grønne enger" (2007)
Regi: Anders T. Andersen
Manusforfatter: Anne Regine Klovholt
Produsent: Bitte Monn-Iversen
I rollene: Andrine Sæther (Torunn), Nils Sletta (Tor), Espen Skjønberg (Tormod), Bjørn Sundqvist (Margido), Jon Øigarden (Erlend), Morten Rose (Krumme), m.fl
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no