Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 21. juni 2011 kl 19.30 Grønn glede

Siste hånd på verket


Bakhagen i Oslo skal avsluttes. Nå er det orden foran og bak, men ikke helt ytterst. Det falleferdige gjerdet mot gaten bak er nemlig ikke noe vakkert syn.

– Vi har jo begynt å lage en nyttehage i denne bakgården. Det er allerede satt poteter, sådd salat, plantet jordbær og blomster til snitt, forteller gartner Tom Egeberg Hvål.

Mot gjerdet vil han gjerne fortsette dette temaet, men det er ikke store plassen å gjøre det på. –Jeg har valgt ut bærbusker som er oppstammet. Dermed kan man ha både rips, solbær og stikkelsbær uten at det tar for mye plass.

To epletrær blir det også. – Søyleepletrær får ikke greiner, bare noen korte kvister som stikker ut fra stammen. Disse egner seg ypperlig på en veranda eller som her; i en hekk.

Det stygge flettverksgjerdet må ned snart og byttes i noe nytt. – Det er for stor jobb for oss på to dager, men da er det viktig at vi er smarte og finner midlertidige løsninger, smiler programleder Mette lurt.

Alt skal jo ikke avsløres her, men at det ikke er noen plen igjen, det er ingen hemmelighet.

Om serien
I år kan "Grønn glede" feire 10 år på tv. Sommeren skal dermed brukes til besøk hos noen av alle de tusener som gjennom årene har sendt brev, ringt og stoppet programlederen på gaten i håp om å få hjelp til hagen.

Programleder Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf. 23 04 20 33/901 08 954
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside