Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. juni 2000 kl 20.00 Krakk

Krakk (ttv)


NRK1 onsdag 14. juni kl 20.00
Krakk (7:7)

Anders Heger om Mykle

Det er klart for sesongens siste Krakk, og gjest hos Elin Østraat er blant andre Agnar Mykle-biograf Anders Heger. Det har kommet programlederen for øre at Boken visstnok er i ferd med å dø, og Østraat akter å bruke en halvtime på å finne ut om det virkelig kan være sant. I så fall spøker arbeidsledigheten for forfatter, biograf og forlegger Heger.

Anders Heger vant Brage-prisen for sin biografi om Agnar Mykle - \"Agnar Mykle - et diktet liv\". Han har vært opptatt av Mykle siden han var 12 år gammel, og innrømmer for Østraat at enkelte sider i \"Sangen om den røde rubin\" er mer slitte enn andre. Østraat påstår hardnakket at hun selv overhodet ikke er interessert i erotikken i Mykles bøker, men at det er dikterens fascinerende personlighet som er spennende.

Rollespill på data
Østraat har også invitert Espen Aarseth til Krakk-studio. Han har skrevet doktorgrad om dataspill, og han mener at rollespill på data kommer til å erstatte folkeeventyrene i fremtiden. Han tror også at boken blir borte i den formen den har i dag, og at den i fremtiden kommer til å finnes som såkalt hypertekst i dataformat.

1000-årsboken
Før jul annonserte Fylkesbiblioteket i Nordland en konkurranse hvor folk skulle velge seg en \"1000-årsbok\" og sende inn sin begrunnelse til biblioteket. Konkurransen ble vunnet av en ti år gammel gutt fra Skien, og han får reise til det nye biblioteket i Alexandria i høst.

I studio hos Elin Østraat møter du de to som var ansvarlige for tiltaket, fylkesbiblioteksjef Lars Hansen Juvik og bibliotekar Sølvi Riise. Dette er to bokentusiaster som bare fnyser når man snakker om at boken kommer til å forsvinne. - Jeg kommer i alle fall aldri til å gå og legge meg med et dataspill på nattbordet, sier fylkesbiblioteksjefen.

NRK1 onsdag kl 20.00

Bilde
Elin Østraat gir oss Krakk for siste gang denne sesongen. (Foto: Mona Møllebakken)

Egenprodusert underholdning fra NRK Troms
Programleder: Elin Østraat
Regi: Tore Flåm.
Prosjektleder: Christin Thobroe, 77 66 17 22
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956