Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. september 2008 kl 22.30 Migrapolis: Forbudt kjærlighet

Når kjærlighet provoserer

Reporteren Rajan Chelliah (t.v.) besøker (f.v.) Annika, Jon og Suzanne som lever sammen og har det bra i et ménage à trois. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Reporteren Rajan Chelliah (t.v.) besøker (f.v.) Annika, Jon og Suzanne som lever sammen og har det bra i et ménage à trois. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Selv i vårt moderne samfunn der nærmest ingenting er tabu lenger, finnes det samlivsformer som provoserer. I "Migrapolis: Forbudt kjærlighet" møter vi tre mennesker som har måttet kjempe, selv med sine aller nærmeste, for at kjærligheten skal bli akseptert. For noen av dem pågår kampen fortsatt.

Arnfinn Nordbø var aktiv i Norsk Luthersk Misjonssamband. Sammen med broren var han en svært populær bedehussanger. Så sto han fram med homofil samboer og dermed ble verden snudd på hodet.

Gamle venner kalte ham for en "falsk profet" og mente at han var "bedre død enn homofil". Sjikanøse meldinger rant inn på mobilen, tekstmeldinger så grove at han ikke kan gjengi dem offentlig.

Duoen som sprakk
Arnfinn ble utstøtt fra bedehusmiljøet, han er fortsatt ikke velkommen blant sine egne i Randaberg (Rogaland). Hans egen bror vil ikke synge med ham mer.

I Migrapolis møtes brødrene og faren. Er det håp om forsoning?

En mann og to kvinner
Jon Bertelsen var gift med Annika. Så møtte han Suzanne. Nå lever han i en kjærlighetspakt med begge. Trioen i Drammen fremstår som svært lykkelige. Jentene har et soverom hver. Jon pendler mellom dem.

Men han innrømmer at det har kostet å leve åpent med to kvinner.

- Det er klart noen mener det er umoralsk og forkastelig. Når det gjelder familien har vi måttet kutte over noen sterke bånd.

Aldersforskjell: 40 år
-Han var morsom å snakke med, sier Jasmin Mali Tungsuk og ser på sin over 40 år eldre mann. Frode Rasmussen synger for datteren, Michelle. Den garvede skuespilleren hadde ikke akkurat planlagt å bli far når han nærmet seg pensjonsalderen. Men han ser ikke ut til å angre nå.

Fordommer i kø
De ble kjærester mot alle odds. En godt voksen mann fra Bergen og en ung pike fra Thailand. Fordommene står nok i kø hos de fleste.

Men foreldrene til Jasmin var ikke fordømmende da datteren ville gifte seg med en mann som var tre ganger så gammel som henne. Likevel, moren måtte spørre Jasmin om hun var helt sikker på at hun ville.

- Det er klart vi tenkte på aldersforskjellen. Vi er ikke naive, sier Frode.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.noLENKER
  • Les mer