Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. desember 2006 kl 00.00 Med kjærlig hilsen - The Beatles

En uvanlig gjenforening i Abbey Road

The Beatles er igjen aktuelle på plate, slik du aldri har hørt dem før. I kveld får du se hvordan albumet
The Beatles er igjen aktuelle på plate, slik du aldri har hørt dem før. I kveld får du se hvordan albumet "LOVE" ble til. (Foto: Lester Cohen/Wire Image)
Den legendariske Beatles-produsenten Sir George Martin og sønnen Giles Martin har laget helt nye, oppjusterte og omarrangerte versjoner av 26 klassiske Beatles-låter. Vi følger dem i prosessen, og får også glimt fra Cirque du Soleil-showet "LOVE" i Las Vegas. De nye versjonene av sangene ble opprinnelig laget til forestillingen, og nå blir låtene også gitt ut på et album med samme navn.

- Denne musikken ble laget for "LOVE"-showet i Las Vegas. Samtidig har den skapt et nytt Beatles-album, forteller Sir George Martin. – The Beatles så alltid etter nye måter å uttrykke seg på, og dette er nok et steg framover for gruppa.

George Harrison begynte arbeidet
Prosjektet er utført med velsignelse fra de to gjenlevende Beatles-medlemmene Paul McCartney og Ringo Starr, samt enkene Yoko Ono Lennon og Olivia Harrison. Det var nemlig med George Harrison det hele startet. Han var en stor tilhenger av danse- og performancegruppa Cirque du Soleil, og venn av gruppas grunnlegger, Guy Laliberté. Harrison hadde lenge ønsket å eksperimentere med nye mikser av Beatles-låtene, og å visualisere musikken på en ny måte. Samarbeidet med Cirque du Soleil åpnet for nye muligheter, men George Harrison fikk aldri muligheten til å fullføre arbeidet før han ble rammet av kreft og døde i 2001.

Nytt og unikt lydbilde
På oppfordring fra de to gjenlevende Beatles-medlemmene og enkene etter de to andre, ble den legendariske Beatles-produsenten og "femte beatl’en" Sir George Martin og sønnen hans som også er lydprodusent, bedt om å fullføre arbeidet. Ved å eksperimentere med originale 2-, 4- og 8-spors mastertaper i Abbey Road Studios, har far og sønn skapt et unikt lydbilde og nærmet seg musikken på en helt ny måte, og kun med originale opptak. Arbeidet i Abbey Road har tatt to år.

- Dette albumet gjenforener The Beatles, plutselig er det John og George sammen med meg og Ringo, sier Paul McCartney. – Det er nesten magisk.

Britisk musikkdokumentar (2006)
Originaltittel: Cirque du Soleil - Beatles Love (making of Documentary)
Produsert av NBD tv
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900,
info@nrk.no