Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. desember 1999 kl 18.00 Jul i Blåfjell-sang: Jul i Blåfjell-sang (Skremmesang)

Jul i Blåfjell (ttv)


NRK1 lørdag 11. desember kl 18.00
Jul i Blåfjell (11:24)

Er alle redd for noe?

Blåfar hikker når han er redd, og han er visst redd for både det ene og det andre. Men i dag møter Turte en som er reddere enn noen annen...
I Bygda er Kåre klar til å dra på jobb igjen, men hvor i alle dager er det blitt av postsparken hans? Han ringer søppelfirmaet Mamsén og Lillegutt for å spørre om de har sett den. Det har de ikke, og Kåre bestemmer seg for å ringe lensmannen!

Om serien
I 1999 har NRK produsert en ny julekalender for barn, som vi kan følge hver eneste dag i barne-TV- tid fram til julaften.
Serien har fått navnet \"Jul i Blåfjell\". Den bygger på en økologisk grunntanke og handler om blånissene i Blåfjell og menneskene i Bygda.
Blåfjell er befolket av blånisser, og deres hovedoppgave er å lage den blå julenattshimmelen slik at alle kan se julestjerna skinne.
Turte er hovedpersonen i serien. Hun tilhører familien Blåværshule som ellers består av Blåfar, Blåmor,
Blånissemor og Tvilling.
Inne i Blåfjell holder også Dronning Rose, som er blånissenes veiviser, og hennes råd til. Erke er Dronningens fortrolige, og de øvrige i rådet er Molte, Myra, Mjøltytt og Skinntryta. I fjellet finner vi også gladnissen Skrukke og det blinde ekkoet Ekko Ekko.
Menneskene i Bygda, med postmann og kordirigent Kåre Eyolf Olsen jr. i spissen, forbereder seg til jul og det årlige julespillet. I Bygda bor også ordføreren, elektriker Selma, barna Mikkel og Marta og Mamsen og Lillegutt.
Men Bygda har et problem midt i førjulsstria. Søppelet flyter, og det finnes ingen plass å kvitte seg med det. Her tar Mamsen og Lillegutt på seg ansvaret for å ordne opp, men det skal vise seg å bli vanskeligere enn de hadde trodd.
Livet går sin gang både i Bygda og i Blåfjell, helt til Erke tar vare på en hemmelighet, og Mamsen og Lillegutt begynner å tømme søppel i Blåfjell!
\"Jul i Blåfjell\" har egen hjemmeside på www.nrk.no/barn/blafjell

NRK1 søndag kl 18.00

Bilde (via Scanpix/Internett)
Blåfar (Paul Ottar Haga) hikker når han er redd. (Foto: NRK)

Hovedroller: Suzanne Paalgard, Tone Danielsen, Paul Ottar Haga og Mikkel Gaup
Regi: Torunn Calmeyer Ringen
I andre roller: Grethe Kausland, Johannes Joner og Geir Kvarme
Ide og manuskript: Gudny I. Hagen