Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 28. august 2005 kl 20.10 Rotters' club

Kortvarig lykkerus

I kveld møter vi (f.v.) Philip (Rasmus Hardiker), Ben (Geoff Breton), Cicely (Alice Eve), Doug (Nicholas Shaw) og Claire (Cara Horgan) for siste gang. (Foto: Phil Fisk, BBC)
I kveld møter vi (f.v.) Philip (Rasmus Hardiker), Ben (Geoff Breton), Cicely (Alice Eve), Doug (Nicholas Shaw) og Claire (Cara Horgan) for siste gang. (Foto: Phil Fisk, BBC)
Livet leker for Ben, som nå går siste året på gymnaset. Etter tre års avstandsforelskelse er han blitt kjæreste med Cicely, og alle hans drømmer er oppfylt. Men det tar ikke lang tid før alt blir snudd på hodet igjen.

I tredje og siste episode av BBC-serien "Rotters’ Club" er vi kommet til året 1977, og punken har for alvor inntatt rockescenen i England. Og det er nettopp en punker som legger Bens lykke i grus, attpå til vokalisten i det gamle bandet hans. Han sjekker opp Cicely, og Ben er fullstendig knust.

Etter avslutningspartyet for gymnaset våkner han opp sammen med ei jente som heter Jennifer. De kunne ikke ha passet dårligere sammen, men begynner å date likevel.

For bestekompisen Philip går det bedre på kjærlighetsfronten. Han er blitt sammen med Claire, kameraten Dougs mangeårige forelskelse. Men livet og kjærligheten har ennå overraskelser på lur for alle de tre kameratene.

Om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Rotters’ Club" er en morsom, vemodig og nostalgisk beretning om tre kamerater i Storbritannia på 1970-tallet. Serien byr på en unik blanding av personlig og politisk drama, og gir et vidtfavnende tidsbilde av dette turbulente tiåret.

Til grunn for serien ligger Jonathan Coes bestselger "The Rotters’ Club", som utkom på norsk i 2002. Den handler om tre tenåringer i Birmingham og deres familier i perioden 1974-1979. Mot et bakteppe av arbeidsledighet, streik, IRA-terror, punk, rasisme og klassekonflikter skildrer "Rotters’ Club" de tre guttenes oppvekst og oppvåkning.

"Den beste litterære tv-adapsjon på lang tid, full av fremragende prestasjoner", skrev Guardian etter premieren i mai 2004. "Et skarpt observert bilde av et Storbritannia som, selv om det bare er gått 30 år, fortoner seg som en annen planet", mente Daily Mails anmelder, mens Times omtalte serien som "vidunderlig feelgood-tv".

Programmet er sendt tidligere.


Britisk tv-serie i tre deler (2004)
Basert på Jonathan Coes roman
Originaltittel: The Rotters’ Club
Produksjon: Company Pictures for BBC
Manus: Dick Clement og Ian La Frenais
Regi: Tony Smith
I rollene: Geoff Breton, Nicholas Shaw, Rasmus Hardiker, Kevin Doyle, Rebecca Front, Sebastian Harding, Alice O’Connell, Hugo Speer, Elizabeth Berrington, Mark Williams, Sarah Lancashire, Julian Rhind-Tutt, Cara Horgan, Christine Tremarco, Rafe Spall, Alice Eve, Peter Bankolé og Henry Lloyd-Hughes
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36

LENKER
  • Hjemmeside