Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. august 2005 kl 23.10 Detektiv Jack Frost

Ransmenn fra Mars

Jack Frost (David Jason) i harde tak. (Foto: Yorkshire Television)
Jack Frost (David Jason) i harde tak. (Foto: Yorkshire Television)
En tenåringsgutt befinner seg i et steinbrudd utenfor Denton da han overværer et ran. Uoppdaget ser han hvordan sikkerhetsvakten blir slått i svime av inntrengerne. At han melder seg som vitne hos politiet i Denton neste dag, hjelper ikke saken nevneverdig framover. Gutten er nemlig autist.

Gutten forteller om nærkontakt med romvesener i steinbruddet. Detektiv Frost føler imidlertid sympati for ham og går videre på det han har å berette…

Mens Frost tygger på den bisarre historien fra steinbruddet, får han en rekke innbruddssaker fra Denton og omegn i fanget. Han kommer på sporet av en person som driver med flytting, og han værer at det er en forbindelse mellom denne karen og en antikvitetsforhandler med heller tvilsom status.

Hogg i stein
Samtidig registrerer Frost at eieren av steinbruddet oppfører seg merkelig, bl.a. ber han om at politiet lar være å etterforske ranet. Da inntreffer en uventet eksplosjon et sted inne i bruddet, en steinknaus blir sprengt bort og liket av en sikkerhetsvakt kommer for dagen. Ikke nok med det – Jack Frosts vitne, den autistiske gutten, har med letthet klart å lure overinspektør Mullett på politihuset og er nå på rømmen.

Mer om serien
"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminalserie (2002)
Originaltittel: A Touch of Frost (Series 10, Ep. 2:3 – "Close encounters")
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Regi: Roger Bamford
Produsent: Yorkshire Television
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57