Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 15. mai 2010 kl 19.30 Dyreklinikken

Munn mot mule-metoden

Programlederne Ingvar Ernblad, Katti Hoflin og veterinæren Bengt Röken er i nærkontakt med mange eksotiske dyr i Kolmårdens dyrepark. Her med neshornet Imfolazi (Foto: SVT)
Programlederne Ingvar Ernblad, Katti Hoflin og veterinæren Bengt Röken er i nærkontakt med mange eksotiske dyr i Kolmårdens dyrepark. Her med neshornet Imfolazi (Foto: SVT)
Det blir en dramatisk innledning på denne serien med Dyreklinikken. Vi følger en nærmest rutinemessig transport av den lille elgkalven Fanny på Kolmårdens dyrepark. Fanny bedøves og lastes inn i veterinærbilen, men da hun skal bæres ut igjen, slutter hun å puste og hjertet stanser å slå.

- Det kom veldig overraskende, sier Dyreklinikkens programleder Ingvar Ernblad. - Plutselig sier bare Kolmårdens veterinær Bengt Röken at vi holder på å miste henne. Fanny fikk hjertemassasje, og veterinærassistenten Anna begynte å blåse luft inn i mulen på henne. Det ble stor oppstandelse.

Vi får også se et litt roligere innslag. Katti Hoflin er med når Kolmårdens nye løveunger skal veterinærundersøkes.

Om serien
Dyreklinikken begynte sine sendinger i 1997, så programmet feirer nå jubileum med sin tiende sesong. Denne gangen blir det seks program, de tre første fra Kolmårdens dyrepark og deretter tre fra regiondyrehospitalet i Helsingborg. Programledere er Katti Hoflin og Ingvar Ernblad.

Vi møter flere eksotiske dyr på Kolmårdens dyrepark enn på regiondyrehospitalet i Helsingborg. Sistnevnte sted er det mest hunder, katter og hester. Men dramatisk kan det være der også. Hesten Dandy har for eksempel blitt sparket og bitt av en annen hest, katten Edwin har falt ned fra tredje etasje og brukket benet. Valpen Tickan spiser undertøy og er blitt operert flere ganger.

- Det er mange følelser, sier Ingvar og Katti. Dyreklinikken handler ikke bare om dyr, men veldig mye om dyreeierne og deres forhold til dyrene sine.

Programmet er sendt tidligere

Svensk dokumentarserie
Originaltittel: "Djursjukhuset"
Programledere: Katti Hoflin og Ingvar Ernblad
Pressekontakt: Presse, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no