Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. september 2007 kl 21.35 Ukjent fiende

Nettet snører seg

Sir Mark Brydon (James Isaacs) og den britiske ambassaden opplever stor pågang av britiske asiater som er redd for å bli varetektsfengslet. (Foto: BBC Worldwide)
Sir Mark Brydon (James Isaacs) og den britiske ambassaden opplever stor pågang av britiske asiater som er redd for å bli varetektsfengslet. (Foto: BBC Worldwide)
Amerikanske myndigheter har begynt å arrestere britiske borgere, og Sir Mark Brydons ambassade har enorm pågang fra landsmenn på jakt etter et fristed. Løsningene blir midlertidige, men hvem kan han påvirke for å få omgjort vedtaket? Og hvordan skal han overvinne den amerikanske forsvarsministeren, som gjør alt hun kan for at arrestasjonene skal fortsette?

Samtidig blir et lik av det man tror kan være en britisk soldat, funnet i Virginia.

Luke Gardners anke blir avvist, og dødsdommen står ved lag. Menneskerettighetsadvokat Jane Lavery har derimot ikke gitt opp håpet. Hun mener at bevisene mot ham ikke holder mål, og at en offentliggjøring vil gjøre det umulig å henrette ham.

Umulig posisjon
Ambassadør Brydon har jobbet døgnet rundt i tre dager, og ser fram til å få en frikveld. Han har avtalt å spise middag med Caroline Hanley, men hos henne venter to Brydon umulig kan pleie kontakt med; en av de største investorene i Tyrgyztan og James Sinclair, en tidligere britisk ambassadør til Tyrgyztan, som har kritisert regimet for å være korrupt og å bryte menneskerettighetene.

Brydon er en i umulig posisjon, i likhet med Storbritannia og USA er han nødt til å gi sin støtte til det suspekte regimet.

Om serien
Et britisk fly går bokstavelig talt i luften etter avgang fra flyplassen Dulles i Washington D.C. i USA. Når det blir kjent at en britisk muslim står bak terrorangrepet, utløses en diplomatisk krise mellom de to nasjonene.

Den britiske ambassadøren i Washington, Sir Mark Brydon, har en enorm oppgave foran seg. Alle briter fra muslimske land som oppholder seg i USA kan bli arrestert og holdt i varetekt uten noen formell anklage.

Samtidig anklages USA for å støtte et regime som bryter menneskerettighetene i Sentral-Asia, og i Florida sitter en britisk fallskjermjeger og venter å bli henrettet.

Relasjonen mellom de to landene er i ferd med å nå kokepunktet.


Britisk dramaserie i sju deler (2006)
Originaltittel: The State Within
Produsent: BBC
I rollene: Jason Isaacs, Sharon Gless, Ben Daniels, Eva Birthistle, Neil Pearson, Alex Jennings, Genevieve O’Reilly.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no