Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. november 2010 kl 21.25 Den store reisen

En siste manndomsprøve


Hamerne vil ikke at Ole-Aleksander skal dra til Norge uten å være mann i deres øyne. De arrangerer derfor et oksesprang for ham. Vil han bestå manndomsprøven?

Hamerne og familien Wold Hansen spiser et siste festmåltid og bytter gaver før et tårevått farvel.

Tårevåte avskjeder
De tre norske familiene har i tre uker bodd under enkle forhold, i en fremmed kultur og med et språk de ikke forstår. De har klart seg uten alle de bekvemmeligheter vi tar for gitt her hjemme. De har ikke hatt tilgang til rennende vann, og mat og drikke har vært helt annerledes enn i Norge, og de har ikke ligget i en seng siden de dro hjemmefra. Kontrasten blir derfor stor når de skal bo en natt på hotell før hjemreisen.

Familien Walbeck må si adjø til nomadefamilien som de har bodd sammen med i tre uker. Tårene sitter løst og det er en trist norsk familie som drar fra Gobiørkenen i Mongolia.

I Vanuatu planter namalene palmer oppkalt etter Rune og Brage. Slik vil de tenke på den norske familien hver gang de ser palmetrærne. De har også fanget en flaggermus som familien får smake på før de drar. Avskjeden blir tyngre enn den norske familien hadde trodd.

Om serien
Tre norske familier bestående av mor, far og tenåringsbarn skal ut på tur i sesong 2 av "Den store reisen". På vei til Gardermoen vet familiene fortsatt ikke hvor de skal. Det eneste de vet, er at de i tre uker skal bo under enkle forhold, i en fremmed kultur med et språk de ikke forstår.

Klarer de norske familiene å tilpasse seg – enten de skal bo hos nomadene i Gobiørkenen i Mongolia, hos namalene på stillehavsøya Vanuatu eller med hamerfolket i Etiopia?

Norsk realityserie i 12 episoder (2010)
Produsert av Strix for NRK
Produsent: Line Norling
Prosjektleder NRK: Skjalg Solstad,tlf: 91667613
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no