Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. mars 2006 kl 19.55 Hurtigruten 365

Hvor er far?

Renate Kathrin Løkkesveen vil finne ut hvem faren hennes er. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Renate Kathrin Løkkesveen vil finne ut hvem faren hennes er. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Renate har tatt en viktig beslutning. Hun vil prøve å finne ut hvem faren hennes er. Hun har ikke mange ledetråder å gå etter, men ett sted kan hun begynne å nøste; hun ringer til Sirkus Arnardo. Tormod lengter tilbake til de gamle hurtigruteskipene, og kaptein Widding tar seg sommerjobb.

Renate Løkkesveen vet ingenting om faren sin. Moren hennes har fortalt at han var akrobat på Sirkus Arnardo, og hun forstår at hun må begynne letingen der. Hun kjenner at humøret svinger veldig nå som hun har bestemt seg for å finne far. Situasjonen blir ikke enklere når det blir kaos i Bergen på grunn av dårlig logistikk.

Tormod føler seg fremmedgjort i jobben og savner de gamle hurtigrutene der maskinistene kunne lukte olje og var "ett med maskinen", som han sier. Så kommer det en hyggelig beskjed om at han kan få ny jobb om bord på en av de gode, gamle hurtigruteskipene. Tormod blir lykkelig.

Kaptein Widding er også på jakt etter avveksling, så han mønstrer av for å ta seg sommerjobb på Svalbard.

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". Skipet har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem.

Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364

LENKER
  • For å se episodene på nett og få mer stoff om serien: